Σχολικοί φύλακες: Αγώνας ρήξης και ανατροπής

Το «Καραβάνι ρήξης και ανατροπής», που ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Αλεξανδρούπολη, κατέληξε στην Αθήνα την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, όπου και πραγματοποίησε πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΥΔΜΗΔ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η υποδοχή που επιφύλαξε η κυβέρνηση στο «Καραβάνι» ήταν η καταστολή από τα ΜΑΤ και την αστυνομία, που απαγόρευσε αρχικά τη μοτοπορεία με οχήματα. Οι σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν τελικά τη συγκέντρωση και την πορεία τους.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετωπίστηκαν και στην πανελλαδική τους συγκέντρωση, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη. Σχολικοί φύλακες, από Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάτρα κ.α., συγκεντρώθηκαν πάλι στο ΥΔΜΗΔ, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη. Όταν προσπάθησαν να κλείσουν συμβολικά το δρόμο μπροστά στο υπουργείο, δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ.

Συνολικά στις 23 Μάρτη απολύονται 2.200 περίπου σχολικοί φύλακες, γιατί τότε τελειώνει η διαθεσιμότητά τους. Παρά την προσωρινή δικαστική δικαίωση 60 συναδέλφων τους στην Πάτρα, που είναι σημαντικό γεγονός μιας και τους δίνει παράταση να εργαστούν ως τον Οκτώβρη, οπότε θα εξεταστεί η συνταγματικότητα του νόμου, η τύχη τους θα κριθεί στο δρόμο, από τους αγώνες που θα δώσουν ενάντια στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και από την οριστική ανατροπή της συγκυβέρνησης.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία