Φύλλο Νο 300 (6 Νοέμβρη 2013)

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Νέων ΣΥΡΙΖΑ 13-14-15 Δεκέμβρη: Μπορούμε να οργανωθούμε «αλλιώς»;

Η συνδιάσκεψη των νέων ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη εποχή. Μόλις λίγους μήνες μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την επίθεση στον κόσμο μας να γίνεται όλο και μεγαλύτερη, σε αναμονή νέων μνημονίων, αλλά και με το αίτημα να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής από ένα μεγάλο μέρος του κινήματος.

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για τα 300 φύλλα της "Εργατικής Αριστεράς".

Σαράντα χρόνια μετά το Νοέμβρη του ’73 - Η ιστορία γράφεται με εξεγέρσεις

Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ήταν μια μεγάλη «στιγμή» στην ιστορία μας, μια «τομή» από αυτές που άλλαξαν την κατεύθυνση των εξελίξεων, που άλλαξαν τον κοινωνικό συσχετισμό δυνάμεων, που άλλαξαν ριζικά τον πολιτικό χάρτη.

Κύπρος: Αντίσταση στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας

Στην Κύπρο έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για την ολοκληρωτική καταστροφή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για το μεγάλο ξεπούλημα των δημοσίων οργανισμών σε ιδιώτες που ευαγγελίζονται «βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις».

Παρακολουθήσεις, ανταγωνισμοί και δημοκρατικά δικαιώματα

Όταν ο Ντέιβιντ Σνόουντεν αποφάσισε να αυτομολήσει από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και να αποκαλύψει το τρομακτικό δίκτυο παρακολουθήσεων που έχει στήσει η NSA, προκάλεσε έναν πολιτικό σεισμό στις ΗΠΑ.

Νέο τοπίο στην Αργεντινή

Συμπεράσματα από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

Αγνοείται φυλακισμένο μέλος των Pussy Riot

Η 23χρονη Νάντια, ακτιβίστρια και μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot, που κλείστηκε στα κελιά του Πούτιν για «χουλιγκανισμό» (μετά από «ιερόσυλο» βίντεο που καταδίκαζε τους δεσμούς της Εκκλησίας με το καθεστώς Πούτιν), αγνοείται τις τελευταίες μέρες.

Πολιτική απόφαση της Συνδιάσκεψης ΔΕΑ

Η πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς.

Αίγυπτος: Αντίσταση ενάντια στη στρατιωτική χούντα

Η νέα νομοθεσία, που ετοιμάζεται στην Αίγυπτο, δίνει την εξουσία στην αστυνομία να ακυρώνει, αναβάλει ή να αλλάζει την τοποθεσία των διαδηλώσεων, ενώ θα δημιουργεί και «απαγορευμένες ζώνες» στις οποίες θα απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση.

Μια σημαντική απεργία στη Ρωσία

Το βράδυ της 15ης Οκτώβρη 2013, οι εργάτες της μονάδας Antolin στην Πετρούπολη σταμάτησαν την παραγωγή και κλείστηκαν στο εργοστάσιο, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους: Αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, +40% αύξηση για τη νυχτερινή εργασία, αποζημιώσεις για τις επιβλαβείς ως τώρα εργασιακές συνθήκες.

Άγιος Παντελεήμονας: Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις να έχουν συνέχεια

Μόνιμο μέτωπο παρέμβασης από κινήματα και Αριστερά

Μικρά Αντιρατσιστικά

Στη Νίκαια, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» πραγματοποίησε εκδήλωση για τη Μαρία μας, που μας άφησε νωρίς. Προβλήθηκε η ταινία «H Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ κι ακολούθησε συζήτηση, όπου συμμετείχαν μέλη της LGBTQ κοινότητας, φίλοι της Μαρίας και αντιφασίστες από την περιοχή.

Στην κόψη του ξυραφιού ο αγώνας των διοικητικών στα ΑΕΙ

Ανάγκη συμπαράστασης, συντονισμού, κλιμάκωσης

Αντιπαραθέσεις στο Μέτωπο της Αριστεράς

Στις δημοτικές εκλογές στο Παρίσι, το ΚΚΓ επιμένει κεντροαριστερά

ΣΥΡΙΖΑ: Προσανατολισμός στο κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης

Με τα τραγικά αποτελέσματα των απανωτών μνημονιακών ρυθμίσεων να είναι πλέον εμφανή στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων (μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, φοροεπιδρομή, αποκλεισμός από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας κλπ.) και τον κρατικό αυταρχισμό να εντείνεται, οι πολιτικές απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο προσανατολισμός της δράση του στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας και τη νεολαία θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη του κεντρικού στόχου του που είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Συνεχίζονται οι απολύσεις στον ΟΑΕΕ

Μετά τις εξήντα εννέα (69) απολύσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με βάση το νόμο 4172/2013 για την «κινητικότητα»», σειρά είχαν στις 30/10/2013 οι διακόσιοι εξήντα (260) συμβασιούχοι έργου, που εργάζονταν με ασφαλιστικά μέτρα. […]

Coca Cola

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη πανελλαδική απεργία στον όμιλο επιχειρήσεων της Κόκα Κόλα 3Ε, την Τετάρτη 30 Οκτώβρη.

ΨΝΑ - Δρομοκαΐτειο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο ενάντια στο κλείσιμο των δομών ψυχικής υγείας και τις διαθεσιμοτήτες-απολύσεις.

Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ

Νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

Συνεχίζεται η μάχη για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι, με τον ισχυρισμό της εργοδοσίας ότι δεν ταίριαζε στο περιβάλλον του βιβλιοπωλείου.

Σιδηροδρομικοί ενάντια στο φασισμό

Πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε την Τετάρτη, 30 Οκτώβρη, η Πρωτοβουλία Σιδηροδρομικών ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Στα σύντομα...

WiFi παντού, μειωμένος (αλλά αυτό όχι σίγουρα) ΦΠΑ στα σουβλάκια. Αυτά είναι τα μέτρα που περιμένει η άνεργη νεολαία και όχι τα ανεύθυνα και ανέφικτα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δυναμικές κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία

Μ αζικές κινητοποιήσεις έγιναν στην Αθήνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που χθες επιχειρήθηκε για πρώτη φορά να καταργηθεί στην πράξη, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα.

Εργατική Σύσκεψη του Κόκκινου Δικτύου

Η Εργατική Σύσκεψη του Κόκκινου Δικτύου, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, αναβλήθηκε λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, στις 18.30, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου).

Γενική πολιτική απεργία - Ο κρίκος που λείπει για την ανατροπή

Η εργατική τάξη με τα μνημόνια δέχεται διαδοχικά χτυπήματα σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα, σε όλα όσα είχε κατακτήσει με σκληρούς αγώνες και θυσίες εδώ και δεκαετίες.

Η εργατική τάξη απέναντι στον νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα

Η κυβέρνηση έχει μια αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη» γραμμή: να μη φορολογηθούν οι πλούσιοι

Για την ολοκληρωτική συντριβή των νεοναζί. Ανοιχτά, μαζικά, στο φως της μέρας!

Η εκτέλεση των δύο μελών της περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο ήρθε σε μια απολύτως κρίσιμη στιγμή, σαν ένα πολύτιμο δώρο τόσο για τη Χρυσή Αυγή, όσο και –κυρίως– για την κυβέρνηση Σαμαρά.