Χρυσή Αυγή: Μέχρι την τελευταία στιγμή, να μην αφήσουμε τους Νεοναζί σε χλωρό κλαρί!

Φωτογραφία

Τις τελευταίες μέρες, οι Χρυσαυγίτες νιώθουν πόσο τους …αγαπάει ο λαός. Παρά τη στημένη προπαγάνδα πως βοηθάνε γιαγιάδες και μικρά παιδιά που υιοθετείται και από μεγάλα συγκροτήματα του τύπου, τρώνε πόρτα σε πόλεις, γειτονιές και χώρους δουλειάς.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Δεν κατάφεραν να στήσουν ούτε ένα προεκλογικό περίπτερο στην Αθήνα.  Σε πολλές περιοχές οι διακομματικές επιτροπές και οι δημοτικές αρχές τους το αρνήθηκαν, χαρακτηρίζοντάς τους ως ανεπιθύμητους (π.χ. Νέα Ιωνία). Αλλού πήραν «άδεια» αλλά δεν τόλμησαν να εμφανιστούν (π.χ. Περιστέρι). Όπου «περιοδεύουν», η κατακραυγή είναι καθολική. Τους πέταξαν έξω οι Κρητικοί από τα χωριά του Ηρακλείου, με κορυφαία την ιστορική Βιάννο όπου οι κάτοικοι τους πήραν στο κυνήγι. Στη Λειβαδια και στην Άρτα ο κόσμος τους πέταξε από τις πλατείες με τις κλοτσιές και τους έσωσε η αστυνομία. Στο ιστορικό Δίστομο, το Χορτιάτη και τη Σκόπελο ματαιώθηκαν οι προγραμματισμένες ναζιστικές παρελάσεις από τις αντιδράσεις. Στη Λαμία δεν τους άφησαν να μιλήσουν στο δημοτικό συμβούλιο. Στο Παλαιό Φάληρο και στην πόλη του Ηρακλείου, απειροελάχιστοι Χρυσαυγίτες πολιορκήθηκαν από κόσμο και έκαναν αναιμικές συγκεντρώσεις φρουρούμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ. Σε περιοχές όπου τοπικά κανάλια έδωσαν δημόσιο βήμα στους φασίστες, οργανώθηκαν διαμαρτυρίες ενάντια σε νεοναζί και τηλεπαρουσιαστές (Γιάννενα, Βόλος, Νάξος). Ακόμα και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που οι Χρυσαυγίτες θεωρούν «κάστρα», έγιναν περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ και μοιράστηκε προεκλογικό υλικό και αντιφασιστικά φυλλάδια της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Όπως για παράδειγμα στη Λαϊκή Αγορά του Αγίου Παύλου, σε μικρή απόσταση από τα κεντρικά γραφεία των νεοναζί. Ακόμα και στον Άγιο Παντελεήμονα, αντιφασίστες κάτοικοι έχουν οργώσει την περιοχή διανέμοντας χιλιάδες αντιναζιστικά φυλλάδια πόρτα-πόρτα.

 

Το μήνυμα είναι σαφές: Ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά. Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας. Λόγω του αντιφασιστικού κινήματος, η «προεκλογική καμπάνια» των φασιστών περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε νυχτερινές επιδρομές καταστροφής δεκάδων προεκλογικών περιπτέρων της αριστεράς – κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ – κάνοντας ακόμα πιο φανερό το ποιόν του «κόμματος» που λέγεται Χρυσή Αυγή. Τον Μάϊο δικάζεται υποψήφια βουλευτής Α Αθήνας της συμμορίας για συνέργεια σε μαχαίρωμα πρόσφυγα, ενώ τον Ιούνιο έχει οριστεί άλλη δίκη υποψήφιου βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής για συνέργεια σε ξυλοδαρμό, μαχαίρωμα και ληστεία μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη. Ας μην αφήσουμε τους νεοναζί να χρησιμοποιήσουν τη βουλευτική ιδιότητα για να τη βγάλουν καθαρή. Μέχρι την τελευταία στιγμή  που θα κλείσει η κάλπη, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, έξω από τα εκλογικά τμήματα, παντού. Καμιά ψήφος να μην πάει στους νεοναζί. Μαύρο στα κόμματα του μνημονίου και στους φασίστες. Ψήφο στην αριστερά, για την ανατροπή της λιτότητας. Αλλά και για τη συγκρότηση ενός μεγάλου ενωτικού αντιφασιστικού μετώπου που θα σκουπίσει τους φασίστες από την επομένη των εκλογών!

Online έκδοση

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία