Όλοι μαζί θα σπάσουμε την Επιστράτευση! Όλοι στους δρόμους

Φωτογραφία

Διαδηλώνουμε εναντίον της επιστράτευσης και υπέρ της εργατικής αλληλεγγύης στις 31 Μάη και στις 7 Ιούνη. Όλοι στους δρόμους!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Εργατική Αριστερά Εκπαιδευτικών

Στις 7 Ιούνηεκδικάζεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της ΟΛΜΕ για ακύρωση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Η επιστράτευση, εφαρμοσμένη ήδη στους ΟΤΑ, το Μετρό, τους ναυτεργάτες, τους εκπαιδευτικούς, είναι το “μαστίγιο” που χτυπά πλέον κάθε απειλητική για την κυβέρνηση απεργία. Γιατί δεν έχουν τίποτα, καμία παραχώρηση, κανένα “καρότο” να μας προσφέρουν. Οι μνημονιακοί πιστεύουν ότι βρήκαν τον τρόπο να περνούν τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και παροχών και τη διάλυση σχολείων, νοσοκομείων ή κοινωφελών οργανισμών, χωρίς κίνδυνο να πάθουν ότι κι οι Παπανδρέου-Παπαδήμος. Πρέπει να τους διαψεύσουμε!

Μετά το «φύλλο πορείας»της επιστράτευσης έρχονται οι απολύσεις. Το υπουργείο Παιδείας με νέα εγκύκλιο υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων στα σχολεία, κατασκευάζει «κενές θέσεις και πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς» δείχνοντας την έξοδο σε 10.000 αναπληρωτές συναδέλφους μας ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε 12.000 χιλιάδες αναγκαστικές μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές διαθεσιμότητες, αργίες και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή με σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, προετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων σε δήμους και  ΕΡΤ.

Το ΣτΕ, που είχε απορρίψει το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της ΟΛΜΕ κατά της προληπτικής επιστράτευσης, μόνο κάτω από την πίεση χιλιάδων εκπαιδευτικών και εργαζομένων θα αναγκαστεί να αποφασίσει για την αντισυνταγματικότητα της επιστράτευσης. Η δύναμη και η αγανάκτηση που φάνηκε στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην επιστράτευση. Μαζί με τους άλλους επιστρατευμένους κλάδους και σε συντονισμό με τη δύναμη και τη μαζικότητα των υπολοίπων εργαζομένων για να προστατέψουμε τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να ανατρέψουμε Κυβέρνηση και Μνημόνια.

Διαφορετικά, ο αυταρχισμόςτου συστήματος θα βαθαίνει. Με καταδίκες απεργών και αγωνιστών, από τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς ως τους προφυλακισμένους της Ιερισσού. Με την αντικατάσταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των διαπραγματεύσεων από αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Ή με την απόπειρα απαγόρευσης και των διαδηλώσεων μετά τις απεργίες! Με τις προληπτικές επιστρατεύσεις απεργών!

Όλοι μαζίοι εργαζόμενοι κι όχι κάθε σωματείο μόνο του, πρέπει να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς που σπέρνει η μνημονιακή προπαγάνδα. Όλοι μαζί, αορίστου χρόνου ή εργολαβικοί, μόνιμοι ή αναπληρωτές, δημόσιοι ή ιδιωτικοί, ντόπιοι ή μετανάστες, παλιοί ή νέοι, οικοδομούμε την ενότητα στην πράξη!

 

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 31 Μάη, 19:00, άγαλμα Βενιζέλου

Αθήνα: Παρασκευή 31 Μάη, 19.00, Σύνταγμα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία