«Η παρουσία μας στα κινήματα της πόλης και στο δημοτικό συμβούλιο απέδωσε καρπούς»

Ας ξεκινήσουμε από το σημαντικό, δηλαδή ότι πετύχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μας έκανε χαρούμενες και δεν αναφέρομαι μόνο στα μέλη μας άλλα και σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Μαρία Κέκη, επικεφαλής της Πόλης Ανάποδα και δημοτική σύμβουλος

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, που κυριαρχεί η απογοήτευση και ο ατομισμός, καταφέραμε με την Πόλη Ανάποδα να τριπλασιάσουμε το ποσοστό μας και να πετύχουμε τους βασικούς στόχους μας . Παράλληλα αποτυπώθηκε και μια τεράστια καταδίκη στην αποτυχημένη διοίκηση του κ. Ζερβά και μια μεγάλη ήττα της ακροδεξιάς. 
Στην συνέλευση που πραγματοποιήσαμε μια εβδομάδα μετά τις εκλογές για τον απολογισμό των εκλογικών αποτελεσμάτων έγινε μια πλούσια συζήτηση από την οποία προέκυψαν βασικά πολιτικά συμπεράσματα. Αρχικά, το πιο σημαντικό στοιχείο απολογισμού είναι ότι τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η παρουσία μας στα κινήματα της πόλης αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο απέδωσε καρπούς. Η αδιάκοπη λειτουργία μας ως ένα τοπικό σχήμα με συχνές διαδικασίες, η επαφή μας με τον κόσμο που αγωνίζεται στις γειτονιές και ο ρόλος μας ως δημοτική παράταξη να δημιουργούμε γεγονότα και νίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια συνταγή επιτυχίας που πρέπει να την αναβαθμίσουμε.
Παράλληλα, κομβικό στοιχείο αποτελεί και το Ανάποδα Πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τα κάτω και δημοκρατικά για να αποτυπώσει τις ανάγκες μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε μια δύσκολη καθημερινότητα. Η τεκμηριωμένες θέσεις και ο χαρακτήρας του ως ένα πρόγραμμα διεκδίκησης που θα δοκιμαστεί και από την θέση της αντιπολίτευσης κατάφερε να μετατοπίσει αρκετά την προεκλογική συζήτηση και να μας φέρει σε καλύτερες θέσεις μάχης την επόμενη ημέρα.
Όμως στις εκλογές τον πιο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι εκλογικές καμπάνιες και η Πόλη Ανάποδα κατάφερε με πενιχρά μέσα, βασισμένη μόνο στις δυνάμεις των φίλων, μελών και υποψηφίων της να οργανώσει μια πολύ μεγάλη εκστρατεία που μετέδωσε το μήνυμα μας σε κάθε γειτονιά. Κορύφωσή της ήταν το Ανάποδο Φεστιβάλ, όπου για τέσσερις μέρες διεξήγαμε συναυλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, με μεγάλη επιτυχία. 
Τέλος μπορεί να μην καταφέραμε να σπάσουμε την αποχή, ούτε να πείσουμε να μας ψηφίσει το πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας που δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει, δεν έχει μέσο να μετακινηθεί, πνίγεται από το τσιμέντο και τα σκουπίδια. Όμως αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της επόμενης πενταετίας, να βρεθούμε με αυτόν τον κόσμο και να τον πείσουμε πως οι συλλογικοί αγώνες κερδίζουν, πως αξίζει να ζούμε σε αυτή την πόλη και μαζί μπορούμε να την αλλάξουμε.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία