Αγγλία: Συνέλευση του Λαού

Φωτογραφία

Στις 22 Ιούνη, θα συναντηθεί στο Λονδίνο η People’s Assembly (Συνέλευση του Λαού).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Είναι μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν ακτιβιστές από τα «κοινωνικά» κινήματα (ενάντια σε άδικους φόρους, ενάντια στη φοροασυλία των εταιρειών κλπ), συνδικαλιστές, αγωνιστές της Αριστεράς, των Πρασίνων, στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος κλπ. Στόχος της Συνέλευσης του Λαού είναι να συζητήσουν όλοι μαζί ένα πρόγραμμα δράσεων αντίστασης ενάντια στην κυβέρνηση των Συντηρητικών.
 
Η μεγάλη, ενθουσιώδης και «ετερογενής» συμμετοχή στις τοπικές, προπαρασκευαστικές συνελεύσεις και ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν συμμετοχή και κλείνουν εισιτήρια για την κεντρική Συνέλευση του Λονδίνου, προϊδεάζει για μια πολύ πετυχημένη έναρξη της προσπάθειας. Η Συνέλευση έρχεται μετά από την υποχώρηση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που ενώ οργάνωσαν ιστορικού μεγέθους κινητοποιήσεις τους προηγούμενους μήνες, κατόρθωσαν να «μαζέψουν» την κατάσταση.
 
Στις 22 Ιούνη θα αποφασιστεί πρόγραμμα μαζικών δράσεων για το φθινόπωρο και η επιτυχία της απόφασης και κυρίως της υλοποίησής τους μπορεί να αλλάξει το τοπίο στη Βρετανία και να μεταδώσει ένα πολύτιμο παράδειγμα στην υπόλοιπη Ευρώπη…
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία