Αισιόδοξες προβλέψεις ενόψει της 82ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

Από τις 22 έως τις 25 του Ιούνη πραγματοποιείται η 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Ανθή Βέλλη
Το απερχόμενο ΔΣ, με κύρια ευθύνη της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, ανέχτηκε και στήριξε όλη την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση, την ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφήνοντας στο απυρόβληπτο τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που απαξίωσε το δημόσιο σχολείο. Έχει την κύρια ευθύνη για τη γραφειοκρατική λειτουργία του συνδικάτου και την υποβάθμιση του ρόλου των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων, που προηγήθηκαν, οι δυνάμεις των αριστερών παρατάξεων ενισχύθηκαν, ενώ οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ βρέθηκαν αρκετά αποδυναμωμένες, χάνοντας από μία τουλάχιστον έδρα η κάθε μια στο 11μελές ΔΣ.
 
Το συνέδριο του Ιούνη αποτελεί ευκαιρία για να σπάσει η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ και η ανατροπή τους ν’ ανοίξει το δρόμο για τη συγκρότηση ενός αναγκαίου πολιτικού και εκπαιδευτικού μετώπου, που θα μπορέσει να δώσει τις κρίσιμες μάχες, να ξαναφέρει την ελπίδα των μεγάλων αγώνων και την επιθυμία της πλατιάς συμμετοχής στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία