εργασία

Μετά το βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν κάνει στελέχη της κυβέρνησης και κυρίως ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, αναμένεται να μπει σύντομα στη βουλή το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση. Ένα νομοσχέδιο που επίσης αποτελεί πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θέλει να καθορίσει τα βήματα που οδηγούν στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. 
 

Πιστή στη λογική της εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών, η κυβέρνηση προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς νοσοκομείων, μέσω ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο του πολυδιαφημισμένου προγράμματος «Ελλάδα 2.0», που στο κέντρο του έχει τη μοιρασιά των εκατομμυρίων ευρώ που αναμένουν οι εγχώριοι και μη καπιταλιστές, από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
 

Όπως όλα δείχνουν μεταξύ των άλλων νομοσχεδίων που θα προσπαθήσει να ψηφίσει η κυβέρνηση πριν το Πάσχα, θα είναι και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ένα νομοσχέδιο που η κυβέρνηση είχε στα σκαριά από το φθινόπωρο του 2020 αλλά το φέρνει σε δημόσια διαβούλευση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη και θα έχει σκληρές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο.
 

Με πρωτοβουλία των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απρίλη καθώς και την Πέμπτη 22 Απρίλη.