Για τη φασιστική επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (ανακοίνωση των ΦΕΣ)

Φωτογραφία

Το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα της διεξαγωγής της συνέλευσης του Φυσικού Αθήνας στην πανεπιστημιούπολη, ομάδα 20 τραμπούκων με κράνη και πτυσσόμενα σιδερένια γκλομπ, μπήκαν μέσα στο χώρο της συνέλευσης χτυπώντας στοχευμένα φοιτητές, μέλη αριστερών και αυτόνομων σχημάτων, αλλά και όποιον επιχείρησε να αντιδράσει σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Καθοδηγούνταν από μέλη των Νέων Οριζόντων (ακροδεξιά φοιτητική παράταξη που συνήθως ασχολείται με πάρτυ και εκδρομές) και έσπασαν και τα τραπεζάκια της ΑΡΕΝ και της ΕΑΑΚ.

 

Άμεσα οργανώθηκε πορεία με 400 άτομα να ξεκινάνε από την πανεπιστημιούπολη και την  πολυτεχνειούπολη και να διαδηλώνουν στους δρόμους του Ζωγράφου και τις γύρω σχολές για να ενημερωθεί ο κόσμος της γειτονιάς και οι υπόλοιποι φοιτητές για τη φασιστική πρόκληση.

 

Το ζήτημα της επίθεσης μας αφορά όλους, γιατί ήταν εναντίον όλων μας. Δεν επρόκειτο για «πόλεμο συμμοριών», για μια «σύγκρουση μεταξύ ακραίων ομάδων» όπως μπορεί να το παρουσιάσουν τα ΜΜΕ. Κάθε φασιστική επίθεση και πρόκληση, στην ουσία στρέφεται ενάντια σε όλη την κοινωνία, γιατί -αν μείνει αναπάντητη- δίνει «έδαφος» στην ιδεολογία του μίσους, στους ορκισμένους εχθρούς των ελευθεριών όλων μας.

 

Η επίθεση στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, σε μια συνέλευση φοιτητικού συλλόγου ήταν επίθεση ενάντια στο δικαίωμά μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά. Έδειξε το μίσος των φασιστών, είτε με γραβάτες του ΛΑΟΣ είτε με αρβύλες της Χρυσής Αυγής, ενάντια σε κάθε συλλογική διαδικασία, σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση. 

 

Η πρακτική των νοσταλγών του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, δε στρέφεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά και ενάντια σε όσους αντιστέκονται με οποιονδήποτε τρόπο ή σε όσους απλά τους φαίνονται «διαφορετικοί». Γι’ αυτό το λόγο σήμερα λειτουργούν ως εφεδρεία της κυβέρνησης, των μνημονίων, της τρόικας. Όπου δε φτάνει το γκλομπ  της κρατικής καταστολής φτάνει το μαχαίρι των φασιστών. Όταν αυτοί που ρημάζουν τις ζωές μας τρέμουν μη μας δουν να παλεύουμε ενωμένοι ενάντιά τους, το ρατσιστικό και το φασιστικό δηλητήριο αναλαμβάνει να μας στρέψει τον ένα ενάντια στον άλλον, για να μη δούμε τον πραγματικό εχθρό.

 

Αυτή τη στιγμή, τα κόμματα του μνημονίου θέλουν να «ξεχάσουμε» τα πραγματικά προβλήματα, το ρήμαγμα των ζωών μας από τις πολιτικές τους. Γι’ αυτό έχουν κάνει κεντρικό προεκλογικό ζήτημα την «εκκαθάριση» του κέντρου της Αθήνας και στέλνουν την αστυνομία να κυνηγάει κάθε τρεις και λίγο τους μετανάστες μικροπωλητές στην ΑΣΟΕΕ και τη Νομική. Παράλληλα συνεχίζονται παντού οι «σκούπες», τα βασανιστήρια και οι φυλακίσεις.

 

Απέναντι λοιπόν στην κρατική καταστολή, τις φασιστικές επιθέσεις και τις ρατσιστικές ιδέες, είμαστε όλοι εμείς. Οι φοιτητές, οι νεολαίοι , οι εργαζόμενοι. Όλοι εμείς που βλέπουμε τη ζωή μας να διαλύεται από τα μνημόνια κι όταν αντιστεκόμαστε παίρνουμε σαν απάντηση δακρυγόνα και ξύλο. Δεν έχουμε κανένα λόγο λοιπόν να πιστέψουμε ότι για την υποβάθμιση των ζωών μας φταίνε οι μετανάστες, ούτε ότι οι φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία και υπερασπίζονται τις συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια, είναι βίαιες αντικοινωνικές μειοψηφίες που κάνουνε πόλεμο συμμοριών.  Αντίθετα έχουμε όλους τους λόγους για να απαιτήσουμε από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία να καταδικάσουν αυτήν την επίθεση και να παλέψουμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, φοιτητές και εργ ενάντια στα μνημόνια και τους φασίστες.

 

...ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ...

Πηγή: http://foitit-es.blogspot.com/

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία