ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Άμεση ανάγκη για κήρυξη νέας γενικής απεργίας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα καλούν την Τετάρτη 22 Φλεβάρη, στις 4 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του νέου μνημονίου που προβλέπει άγριο μαχαίρι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι πιέσεις στην ηγεσία των δύο συνομοσπονδιών γίνονται όλο και πιο έντονες.

Από τη μια οι καταλήψεις σε διάφορούς χώρους, οι κινητοποιήσεις μιας σειράς κλάδων για τον ΕΟΠΥΥ, η 24ωρη στο χώρο της υγείας και οι κινητοποιήσεις διαρκείας που συνεχίζονται σε πολλά εργοστάσια. Από την άλλη η αγανάκτηση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας για τη λαίλαπα που έρχεται, τους αναγκάζει να καλούν σε τέτοιες κινητοποιήσεις έστω και χωρίς απεργία. Σε αντίστοιχη συγκέντρωση είχαν καλέσει και την Κυριακή 19 Φλεβάρη.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός αγανάκτησης και κινητοποιήσεων μπορεί να οδηγήσει την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην κύρηξη νέας γενικής απεργίας, πιθανόν στις 29 Φλεβάρη, τις μέρες που θα ψηφίζονται στη βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου για τα εργασιακά. Μια νέα γενική απεργία χρειάζεται να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να εκφραστεί μαζικά η οργή του κόσμου και των κλάδων που κινητοποιούνται. Με συνέχιση και διεύρυνση των αγώνων που πραγματοποιούνται, με συνελεύσεις και εξορμήσεις σε χώρους και γειτονιές, έτσι ώστε τη μέρα της γενικής απεργίας να πλυμμηρίσουν και πάλι οι δρόμοι με το ποτάμι οργής που μπορεί να στριμώξει για τα καλά τους από πάνω και να θέσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του μνημονίου και της κυβέρνησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία