Δηλώσεις για τα 15χρονα της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»

Δηλώσεις για τα 15χρονα της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σίσσυ Βωβού
Πολλές ευχές για μακροημέρευση στην «Εργατική Αριστερά».
Τη γνωρίσαμε από την αρχή της έκδοσής της να συμβάλλει στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, από τη Γένοβα και μετά, και να συνοδεύει πολλές από τις δραστηριότητές τους. Τόσα έχουν περάσει από τότε, νίκες και ματαιώσεις, το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ο αντιπολεμικός αγώνας και αργότερα το πολιτικό καταστάλαγμα στην Ελλάδα, με τη μαζικοποίηση των αγώνων κατά των μνημονίων σε κάθε τους εκδοχή και τη μετέπειτα γιγάντωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε όλους αυτούς τους αγώνες η μικρή αυτή εφημερίδα ήταν μέσα, δίπλα, φωνή και εργαλείο διάδοσης πλήθους ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ιδεών.
Η διεθνιστική της ταυτότητα την ξεχωρίζει, μια και ο διεθνισμός είναι σχετικά σπάνιο φρούτο στην Ελλάδα, άρα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό.
Κι όταν ζήσαμε την ολική ματαίωση από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, συνέχισε να παίζει το σημαντικό της ρόλο στην αντίσταση και συνεχίζει να τον παίζει μέχρι σήμερα.
Καλοτάξιδη και για το μέλλον.

 

Έλενα Ψαρρέα
Σε αυτήν τη συγκυρία, με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις να πυκνώνουν διεθνώς, είναι ανάγκη η Αριστερά να επικαιροποιεί τις θέσεις και επεξεργασίες της και να τις συνδέει με την ιστορική της διαδρομή. Μια εφημερίδα όπως η «Εργατική Αριστερά», με σημαντική πορεία στην ανάλυση των πολιτικών γεγονότων, στην εμβάθυνση των κοινωνικών αγώνων, στην ενίσχυση των κινημάτων, έχει να παίξει σπουδαίο ρόλο. Η «Εργατική Αριστερά» είναι μια μάχιμη εφημερίδα που καταφέρνει να μεταφέρει τον ριζοσπαστικό της δυναμισμό. Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση σε δύσκολες στιγμές, δείχνει το δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσει η Αριστερά στο πλευρό των πιο καταπιεσμένων, των εργατικών τάξεων, των μεταναστών και μεταναστριών, των γυναικών. Σε καιρούς σύγχυσης, μια αριστερή εφημερίδα για τον σοσιαλισμό είναι ένα ισχυρό μέσο για να παλέψεις. Η «Εργατική Αριστερά» αποδεικνύει συνεχώς ότι μπορεί να ενισχύει τις διεκδικήσεις δυναμώνοντας τη φωνή των αντιστάσεων.

Γρηγόρης Καλομοίρης
μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

Η «Εργατική Αριστερά» στη διάρκεια της 15χρονης παρουσίας της πρόβαλε και στήριξε πάντα τους αγώνες των εργαζομένων και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.
Βρέθηκε, επίσης, στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους αγώνες εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της νεοφασιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Εκτιμώ ότι θα είναι πολύτιμη η συμβολή της «Εργατικής Αριστεράς» στην οικοδόμηση του αναγκαίου ευρύτατου μετώπου όλων των ανυπότακτων, δημοκρατικών, αντιιμπεριαλιστικών, πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για μια Ελλάδα της κοινωνικής χειραφέτησης και της λαϊκής κυριαρχίας.

 

Αντώνης Σιγάλας

Η εφημερίδα «Εργατική Αριστερά», από τη στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας της, πάντα αποτελούσε μια ανεξάρτητη φωνή της Αριστεράς με πυξίδα το διεθνισμό και την προσήλωση στις αρχές και τις αξίες του πολιτικού και ιδεολογικού ρεύματος που υπηρετεί. Με πολιτικές αναλύσεις σημαντικές και νέα του κινήματος, αποτελεί μέχρι σήμερα τον απαραίτητο κρίκο που ενώνει χρόνια ιστορίας και αγώνων, το χθες με το σήμερα και στις εξελίξεις στο κίνημα διεθνώς.
Μέσα από την επαφή μου με τους συντρόφους της ΔΕΑ, από την ένταξή μου στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, η στήριξη που έχω δεχτεί αλλά και έχω δώσει σε κοινούς αγώνες και διεκδικήσεις με κάνει συνοδοιπόρο. Εύχομαι πολλούς και νικηφόρους αγώνες για την ανατροπή της κατάστασης που βιώνει σήμερα η χώρα μας και ο λαός μας και μια νίκη του οράματος της Αριστεράς για έναν διαφορετικό κόσμο, πάντα με την «Εργατική Αριστερά» στην πρωτοπορία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία