Εκδήλωση αλληλεγγύης για την 3Ε

Την Παρασκευή 17/2 διοργανώθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω (ΛΣΑ) εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στην 3Ε Εκτυπωτική, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για περίπου 3 μήνες.

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Γιώργος Βούρος

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από μέλη της ΛΣΑ πολλοί από τους εργαζόμενους με τις οικογένειές τους, ανάμεσά τους και αρκετοί μετανάστες εργάτες της 3Ε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στις πύλες της φωτιάς» που αναφέρεται στον απεργιακό αγώνα των εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε εκπρόσωπος των εργαζομένων.  Όπως μας ενημέρωσε, οι εργαζόμενοι της 3Ε είχαν μείνει απλήρωτοι για 5 μήνες. Όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, ο εργοδότης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις. Οι εργάτες απάντησαν με στάση εργασίας. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων ο εργοδότης προτίμησε να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου. Από τότε οι 65 εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, περιφρουρούν με βάρδιες το εργοστάσιο, πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας.

 

Μια σημαντική κατάκτηση του μέχρι τώρα αγώνα τους είναι η καταβολή από το ταμείο τους του επιδόματος ανεργίας, αν και τυπικά δεν θεωρούνται απολυμένοι.

Ακολούθησε συζήτηση και μετά γιορτή με ζωντανή μουσική και φαγητό από συλλογική κουζίνα, ενώ συγκεντρώθηκαν και χρήματα για τη στήριξη του αγώνα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία