Δυναμικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Σερί δυναμικών κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από την Πέμπτη 23 ως και την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ζητάνε τη μονιμοποίησή τους. Οι συμβάσεις τους έχουν λήξει αλλά παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις προσωρινής διαταγής που έχουν κερδίσει.
Η καθοριστική ημερομηνία για τον αγώνα τους ήταν προς το παρόν η Τρίτη 28 Σεπτέμβρη όπου εκδικαζόταν η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για να αποφύγουν την οριστική απόλυση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μεταφέρουμε οποιοδήποτε νέο, θετικό ή αρνητικό, καθώς η απόφαση δεν είχε βγει μέχρι την ώρα που η εφημερίδα μας έπαιρνε το δρόμο για την εκτύπωσή της. Πρόκειται για τη συνέχεια επί της ουσίας της δίκης τους που είχε διακοπεί πριν λίγους μήνες, στις 9/6, όταν ο δικαστής έκανε μανιώδης επίθεση εναντίον όλων των συμβασιούχων δείχνοντας εμπάθεια απέναντί τους, με τη φράση «όλοι οι συμβασιούχοι είστε αντισυνταγματικοί, έχετε καταστρέψει το κράτος»
Οι κινητοποιήσεις τους ως την Τρίτη ήταν πολύ μαχητικές και είχαν τη συμπαράσταση και άλλων εργαζομένων του υπουργείου. Μάλιστα η Συντονιστική τους Επιτροπή διοργάνωσε όλες τις κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες του χώρου. Ξεκίνησαν την Πέμπτη 23/9, με συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης. Την Παρασκευή συνέχισαν με συναυλία αλληλεγγύης στον πεζόδρομο της Ερμού στη συμβολή με την οδό Νίκης. Τη Δευτέρα 27/9 πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Τέλος την επόμενη μέρα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθήνας (Ευελπίδων) όπου εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Η προσφυγή έχει γίνει από 60 καθαρίστριες ενώ άλλες 80 περίπου, οι περισσότερες με προϋπηρεσία ως και 15 χρόνια στο υπουργείο, σε τελωνεία, εφορίες κ.α. υπηρεσίες, έμειναν εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ανανέωση των συμβάσεών τους για ακόμη έναν 18μηνο λόγω υψηλής μοριοδότησης άλλων κατηγοριών υποψηφίων. Στην περίπτωση όλων των παραπάνω έχει παραβιαστεί από την κυβέρνηση ακόμη και η ευρωπαϊκή οδηγία για την απαγόρευση των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου και την υποχρεωτική μετατροπή τους σε αορίστου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία