CAMPING RESIST.RECLAIM.REVOLT 2022

Το Camping Resist Reclaim Revolt ανανεώνει το καλοκαιρινό ραντεβού του για το 2022, από τις 27 Ιουλίου εώς τις 3 Αυγούστου στο Camping Marmaras, στη Χαλκιδική. Για άλλη μια χρονιά, το καθιερωμένο Camping που οργανώνει το rproject.gr, θα είναι μία ευκαιρία συνάντησης, ξεκουράσης και πολιτικής συζήτησης μέσα στο καλοκαίρι.
 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Το πρόγραμμα του camping θα περιλαμβάνει καθημερινά συζητήσεις, εργαστήρια, πολιτιστικά δρώμενα, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις. Ανάμεσα σε αυτές, κεντρικό θέμα των συζητήσεων και των εκδηλώσεων θα είναι το ζήτημα των αγώνων ενάντια στον πόλεμο.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, αυτή τη φορά στη «δική μας γειτονιά», έχει ανοίξει τη συζήτηση σε όλο τον κόσμο για τον πόλεμο αλλά και τον προβληματισμό, την αγωνία για τις δυνατότητες του αντιπολεμικού κινήματος. Η ιστορία της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος είναι από τη γέννησή τους συνδεδεμένες με τους αγώνες ενάντια στον πόλεμο.
Από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αντίθεση των κομμουνιστών σε αυτόν ενάντια σε κάθε πατριωτική κορώνα που υποστήριζε το μεγαλύτερο σφαγείο της ανθρωπότητας μέχρι εκείνη την εποχή  μέχρι τα μαζικά αντιπολεμικά κινήματα στις αρχές του 2000 ενάντια στους πολέμεους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, θα συζητήσουμε για το πώς μπορεί να σταματήσει ο πόλεμος και πώς μπορεί η Αριστερά να συμβάλλει σε αυτούς τους αγώνες. Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη θεματολογία και η ιστορία των γυναικείων αγώνων ενάντια στον πόλεμο, ήδη από τα πρώτα βήματα του φεμινιστικού κινήματος στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική εκστρατεία και την καταστροφή της «Μεγάλης Ιδέας», θα συζητήσουμε για τον εθνικισμό και τους πολεμικούς κινδύνους που καλλιεργεί, σε μία περίοδο που ο μακρόχρονος ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός βρίσκεται σε όξυνση και τα προγράμματα πολεμικών εξοπλισμών «ματώνουν» τους λαούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Η φετινή διοργάνωση του Camping Resist.Reclaim.Revolt στη Χαλικιδική μας δίνει και την ευκαιρία να συζήτήσουμε για την πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης, την ιστορία μιας πολυεθνικής πόλης και μιας πολυεθνική εργατικής τάξης, με ισχυρές παραδόσεις ακόμα και σήμερα αλλά και μεγάλη συμβολή στην ιστορία της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Φυσικά, μέσα στο πρόγραμμα των συζητήσεων θα υπάρξει και συζήτηση για τις Σκουριές, την καταστροφική πολιτική των εξορύξεων για το περιβάλλον, την εμβληματική τοπική αντίσταση των κατοίκων τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, τώρα που ο φάκελος των εξορύξεων «ανοίγει» ξανά από την κυβέρνηση, στο φόντο της ενεργειακής κρίσης.
Φυσικά το πρόγραμμα του camping θα έχει όπως κάθε χρόνο θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών, workshops, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, γλέντι, πάρτυ, φτιάχνοντας έτσι μία πρόταση οσυλλογικών και οικονομικών διακοπών, όπου συναντάται η πολιτική συζήτηση, η ξεκούραση και η ψυχαγωγία! Καθημερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και μπαρ με χαμηλές τιμές. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας.  

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία