Και οι συνδικαλιστές του ΙΓΜΕ στα δικαστήρια - Συμπαράσταση από δεκάδες σωματεία και εργαζόμενους

Με δικαστικές διώξεις συνδικαλιστών, επιστρατεύσεις… πιθανών απεργών και έντονη καταστολή αντιμετωπίζει η τρικομματική αυταρχική κυβέρνηση την απονομιμοποίησή της από το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

Η κυβέρνηση θέλει το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών) ιδιωτικοποιημένο για τους φίλους της επιχειρηματίες, προκειμένου να βγάζουν λεφτά και να αυθαιρετούν άνετα οι «επενδυτές» που θα ρυπαίνουν νερά κλπ. Γι’ αυτό κατασκευάζει «εφέδρους», «επίορκους» και ό,τι άλλο εφευρίσκει, ώστε να διαλύσει τις χρήσιμες και αξιόπιστες δημόσιες υπηρεσίες του ΙΓΜΕ.

Αλλά το ισχυρό σωματείο αντιστέκεται σθεναρά κι έτσι η κυβέρνηση άσκησε μια ακόμα δίωξη κατά του προεδρείου του Συνδικάτου ΙΓΜΕ, με κατηγορίες που αφορούν τη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό και αφορούσε την τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ, που το 2008 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, ενώ υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου.

Την ίδια στιγμή παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες, εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η δίκη, που είχε οριστεί για τις 16 Μαΐου, αναβλήθηκε επ’ αόριστον και προστίθεται στις άλλες 12 που περιμένουν το ΙΓΜΕ! Η συμπαράσταση με ψηφίσματα δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών, όπως και το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στα δικαστήρια, δείχνουν ότι με συσπείρωση και οργανωμένες δυνάμεις των εργαζομένων, η ανίσχυρη, αλλά επιθετική κυβέρνηση μπορεί να ηττηθεί.

Η ποινικοποίηση οποιουδήποτε αγώνα και οι συνδικαλιστικές διώξεις φανερώνουν τον τρόμο της κυβέρνησης, καθώς αντιλαμβάνεται ότι οποιοσδήποτε αγώνας μπορεί να συγκεντρώσει τις δυνάμεις και το μίσος του συνόλου των εργαζομένων απέναντι στην ταξική επίθεση που δέχονται κι έτσι ν’ αρχίσουν να ξηλώνονται τα μνημόνια με τον ίδιο  ρυθμό που επιβλήθηκαν. Γι’ αυτό και η συνειδητή και έμπρακτη καλλιέργεια ταξικής αλληλεγγύης οφείλει να απασχολήσει την Αριστερά, σε συνδικαλιστικό και κεντρικά πολιτικό επίπεδο, άμεσα

Στις 29 Μαΐου υπάρχει και η δίκη από την πλευρά του σωματείου, για τις εφεδρείες 100 εργαζομένων.

Το «συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση δημοσίων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο», όπου συμμετέχουν δεκάδες φορείς που δέχονται επίθεση τα τελευταία χρόνια, έχει αυξήσει τις δυνάμεις του και καλεί σε συνέντευξη Τύπου και σύσκεψη την Τετάρτη, 22/5, 1μμ, στα γραφεία του ΟΣΚ (Φαβιέρου 30).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία