Κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία εδώ και καιρό βιώνουν τις βάρβαρες συνέπειες της υλοποίησης του μνημονίου στο χώρο της υγείας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Ο νέος οργανισμός προβλέπει την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου και ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε το κλείσιμο ακόμη τριών κλινικών υλοποιώντας τον κατάπτυστο οργανισμό.
 
Το νοσοκομείο συνεχίζει να ακρωτηριάζεται με την παραχώρηση του Λομβέρδειου και με το κλείσιμο κρεβατιών στη μονάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής, λόγω  έλλειψης προσωπικού. Την ίδια ώρα που οι κλινικές στενάζουν από έλλειψη προσωπικού, υλοποιούνται αποφάσεις για αποσπάσεις νοσηλευτικού -και όχι μόνο- προσωπικού για την επαρχία. Επίσης, μεθοδεύεται το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού και παράδοσή του στον δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα να επανέλθουν τα τροφεία και να μην υπάρχει κάλυψη για τα παιδιά των εργαζομένων. Όλα αυτά, και σε συνδυασμό με το ότι  οι τραυματιοφορείς έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τις αντοχές τους με κίνδυνο την προσωπική τους υγεία, τις τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά και σε προσωπικό, έχουν κάνει την κατάσταση εκρηκτική. 
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο σύλλογος εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση, την Τετάρτη 19/6, στην πύλη του νοσοκομείου, στις 8:00 το πρωί, και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να σώσουν το νοσοκομείο τους και ζητούν από όλους τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο. Είμαστε μαζί τους. 
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία