Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Με μια συναυλία γεμάτη παλμό και ζωντάνια απάντησε το Νέο Ηράκλειο στην επίθεση των νεοναζί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συναυλία διοργάνωσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ηρακλείου Αττικής και συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα, αφού το θεατράκι γέμισε ασφυκτικά και υπήρχε κόσμος κι απ’ έξω. Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου
***
 
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και στη Θεσσαλονίκη, η πορεία του οποίου μάλιστα κατέληξε στην κατειλημμένη ΕΡΤ, παρά τις κραυγές μίσους του Άνθιμου. 
 
***
 
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Λαμίας κάλεσε τη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Υπάτης, μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας, οι νεοναζί δεν τόλμησαν να εμφανιστούν.
 
***
 
Ολοκληρώθηκε το πρώτο Athens Antifa League με την τελική φάση του πρωταθλήματος να γίνεται στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, στα Εξάρχεια. Αντιγράφουμε από τους διοργανωτές: «Στόχος μας είναι να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν, να πάρουμε πίσω δηλαδή τους δρόμους και τις αλάνες, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές, τη γειτονιά μας κι εντέλει την ίδια μας τη ζωή, χωρίς να μένουμε εγκλωβισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους, περιμένοντας να ξημερώσει μια άσπρη μέρα σ’ αυτή την γκρίζα εποχή που βιώνουμε. Ήρθαμε σ’ επαφή με μετανάστες και παίξαμε μπάλα με μικρά παιδιά, νιώθοντας έστω και για λίγες στιγμές κι εμείς το χτυποκάρδι του νεαρού πιτσιρικά». Ευχόμαστε τέτοιες πρωτοβουλίες να διευρυνθούν με τη συμμετοχή όλο και περισσότερου κόσμου.
 
***
 
Το 83% των πολιτών θεωρούν ότι ο ναζισμός-φασισμός δεν έχει θετικά στοιχεία και σε ποσοστό 81% πιστεύουν πως η ανάληψη της εξουσίας από ένα κόμμα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ήταν αρνητική εξέλιξη.
 
***
 
«H ΕΡΤ μπαίνει στο συνεργείο για να βγει διορθωμένη και καθαρή», είπε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας. Θύμισε όσο τίποτα τον Γ. Παπαδόπουλο που έβαλε τον ασθενή στο χειρουργείο, για να τον σώσει. 
 
***
 
Αναβλήθηκε για πολλοστή φορά η δίκη της χρυσαυγίτισσας Θέμιδας Σκορδέλη. Αυτό συμβαίνει, επειδή είναι πολύ αντισυστημικά τα παιδιά...
 
***
 
Ο πρώην απεργός πείνας Χαλιάνα Ελγιαχγιάουι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 5 Ιουνίου και βρισκόταν κρατούμενος στο Α.Τ. Παγκρατίου, αφέθηκε την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, ελεύθερος με εντολή εξόδου από τη χώρα «σε ΕΞΙ ημέρες, προς τη χώρα του ή χώρα της αρεσκείας του». Για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς πείνας της Υπατίας, η υπόθεσή τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας!
 
***
 
Οι χρυσαυγίτες πρότειναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να γίνουν οδηγοί λεωφορείων, εισπράκτορες και τεχνικοί. Το καταλάβαμε, φασίστες, ότι είστε με τον Σαμαρά. Δεν είναι ανάγκη να μας το αποδεικνύετε κάθε μέρα, κρύψτε λόγια...
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία