Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και γραφική ύλη για τα άπορα παιδιά της Αττικής. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Μέσα σε δύο μόνο μέρες ήρθαν πάνω από 700 άνθρωποι και η αποθήκη μας, που είναι πάνω από διακόσια τετραγωνικά, γέμισε ασφυκτικά. Έτσι φορτώσαμε τρία φορτηγά και τα στείλαμε στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα συνεργαστήκαμε με την Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος και τη δημοτική παράταξη Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» για να μοιραστεί η γραφική ύλη στα παιδιά. Συνεχίζουμε!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Κατά τη διάρκεια της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κρατάμε δύο φράσεις από τις καταθέσεις των γονιών του Παύλου Φύσσα. Ο πατέρας του ειρωνεύτηκε το δικηγόρο του Ρουπακιά λέγοντάς του: «Αν με σεβόσουν δεν θα ήσουν εδώ». Η δε μητέρα του είπε ότι η γυναίκα αστυνομικός φώναξε «ε, όχι, δεν είπαμε και μαχαίρια», και όταν τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μητέρα «τι σημαίνει αυτό για σας» εκείνη απάντησε: «Ότι αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».
***

Εν τω μεταξύ, ο Π. Κορμικιάρης, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μίλησε υβριστικά για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα κάνοντας λόγο για «δακρύβρεχτο μελό» εκ μέρους της. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, βέβαια, αλλά αναμένουμε. Θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και μόνο.
***

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά μετρήσαμε μόνο 40 χρυσαυγίτες. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η δύναμη των νεοναζί στο δρόμο είναι πολύ μειωμένη, αλλά δεν επαναπαυόμαστε μέχρι να μην εμφανίζεται κανένας φασίστας ποτέ και πουθενά!
***

Το Κίνημα SOS Χαλκιδική, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, δεν παρέλειψε να πάει στο Ελληνικό όπου διαμένουν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και να τους πάει είδη πρώτης ανάγκης. Πώς το λένε το σύνθημα; Ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενωμένοι!
***

Στην Κύπρο, μια νεαρή μετανάστρια από τις Φιλιππίνες έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να αποφύγει τη σύλληψη από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου στο σπίτι της. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Λ. Η. προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο όταν η αστυνομία μπήκε με τη βία κατά τη διάρκεια ελέγχου άτυπων μεταναστριών και μεταναστών, χρησιμοποιώντας το παράθυρο στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να σκοτωθεί. Ακόμη ένα θύμα της τάξης μας...

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία