Για τη σύγκρουση της ΚΝΕ με τα ΕΑΑΚ: Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, που το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται σε ύφεση και υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού μέσα από μια σειρά δικαστικών διώξεων, η φοιτητική Αριστερά παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων. Ομάδα φοιτητών της ΚΝΕ επιτέθηκε σε φοιτητές των ΕΑΑΚ στην Ιατρική, στο Φυσικό και στο ΕΜΠ, τραυματίζοντάς τους λόγω μεταξύ τους διαφορών. Πρόκειται για απελπισμένες προσπάθειες περιχαράκωσης και σεχταρισμού, που προάγουν την ενδοκινηματική βία στην Αριστερά και διασπούν τους κοινούς αγώνες που απαιτούνται αυτή την περίοδο στις σχολές. Όλη η φοιτητική Αριστερά οφείλει να αφήσει πίσω της κόντρες και παθογενείς πρακτικές του παρελθόντος, που απωθούν και απομακρύνουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από το δρόμο του αγώνα.

Φιλοσοφική Αθήνα
Είναι πάγια και σταθερή η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στα ξενόγλωσσα τμήματα του ΕΚΠΑ μέσω του τρόπου λειτουργίας του «Ευδόξου», της υπηρεσίας διαχείρισης της διανομής των συγγραμμάτων. Σε τμήματα που έχουν επιτακτική ανάγκη για πληθώρα εγχειριδίων και συγγραμμάτων, προσφέρει μηδαμινή κάλυψη, αναγκάζοντας τους φοιτητές να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Επιπλέον πάγια και σταθερή είναι και η επιβολή αλυσίδων μαθημάτων, καθώς και η χρήση παρουσιολόγιου από μεγάλο αριθμό καθηγητών-τριών . Πρόκειται για πρακτικές που ενισχύουν τις λογικές της εντατικοποίησης και της καθηγητικής αυθαιρεσίας.
Τέλος, προ των πυλών του νέου νομοσχεδίου που προμηνύει απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία και την απόκτησή της σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών και με αφορμή όλα τα παραπάνω, καλέστηκε διατμηματική συνέλευση των ξενόγλωσσων στις 3/4, ώστε οι φοιτητές-τριες να συζητήσουν για τα προβλήματα των τμημάτων τους και να οργανώσουν τις απαντήσεις τους.

Μηχανολόγοι Μηχανικοί Πάτρα
Στις 23 Μαρτίου έγινε γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου στην οποία πάρθηκε απόφαση για το πλαίσιο Αγώνα (κοινό πλαίσιο ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ), με τις εξής κινητοποιήσεις:
• Συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, την Πέμπτη 30/3 για την υπεράσπιση της επαγγελματικής κατοχύρωσης των τίτλων σπουδών μας.
• Μαζική παράσταση στην επόμενη Συνέλευση Τμήματος για τα ζητήματα που αφορούν την αύξηση της διάρκειας της επερχόμενης εξεταστικής, τα εργαστήρια και τους όρους της πρακτικής άσκησης.
• Μαζική παράσταση στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής με αφορμή τις εξελίξεις στα επαγγελματικά δικαιώματά μας. 
• Μαζική παράσταση στην επόμενη Σύγκλητο για τα έντονα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη φοιτητική μέριμνα (σίτιση και στέγαση).
• Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΣΕ στην Πάτρα, με αίτημα την αύξηση των λεωφορείων, καθώς πολλοί φοιτητές μένουν απ’ έξω.