Συντονιστικό Φορέων και Οργανισμών

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο «τραβάνε». Αυτό έχει αποδειχτεί από τις εντυπωσιακές κορυφώσεις του αγώνα ενάντια σε ενιαίο μισθολόγιο, εφεδρείες, διαθεσιμότητες, μέχρι τις καθημερινές κινητοποιήσεις «μεμονωμένων» χώρων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Με πιο χαρακτηριστικό το πρόσφατο και πρόσφορο παράδειγμα της ΕΡΤ.
 
Το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση δημόσιων, κοινωφελών φορέων, ενάντια στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στο χώρο της ΕΡΤ και την Τετάρτη, 19 Ιούνη, απεργίες ανά χώρο και συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου θα ακολουθήσει πορεία στη βουλή.
 
Η ταξική συμπαράσταση, που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν θα πάει στράφι. Αρκεί να μην αργήσουμε να οργανώσουμε τους αγώνες παντού, ώστε να έρθουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να τους «καλύψουν», όχι μόνο τηλεοπτικά, αλλά και με την αντίστοιχη αλληλεγγύη.
 
Οι ηγεσίες της πλειοψηφίας των σωματείων έχουν δείξει απολύτως τις διαθέσεις τους. Η μόνη ελπίδα, η μόνη δυνατότητα ανατροπής της απόλυτα ταξικής πολιτικής της εγχώριας κυβέρνησης του συστήματος είναι οι όλο και αυξανόμενες μειοψηφίες εργαζομένων στους χώρους, που διψάνε και ανυπομονούν να οργανώσουν μια ΕΡΤ σε κάθε εργατικό χώρο.
 
Αυτοί οι συνάδελφοι, αυτές οι συναδέλφισσες είναι που θα ξαναφτιάξουν τα σωματεία βάσης, που θα δημιουργήσουν και δημιουργούν γεγονότα, τώρα που ο συνδικαλισμός δεν αποφέρει προνόμια, αλλά κινδύνους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία