Τους φοβίσαμε - Δεν φοβηθήκαμε. Καταργήσαμε τον εκβιασμό του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ!

Φωτογραφία

Η διακοπή του ρεύματος, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, κρίθηκε ρητά και επισήμως αντισυνταγματική από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας! Γείραμε την πλάστιγγα του  ΣτΕ προς το μέρος μας. Δεν έγινε «από μόνο του» και λόγω παρανομίας. Την απόφαση την καθορίσαμε εμείς, με τη δράση μας σε επιτροπές και συνελεύσεις, σε δήμους, χωριά και γειτονιές.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ναι, ναι! Τώρα μπορούμε να πούμε ότι νικήσαμε τον εκβιασμό, κατ' αρχήν! Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα!

Η διακοπή του ρεύματος, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, κρίθηκε ρητά και επισήμως αντισυνταγματική από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), χτες!  Και μάλιστα, πρόκειται για σχεδόν ομόφωνη απόφαση. Γείραμε την πλάστιγγα του  ΣτΕ προς το μέρος μας. Δεν έγινε «από μόνο του» και λόγω παρανομίας. Την απόφαση την καθορίσαμε εμείς, με τη δράση μας σε επιτροπές και συνελεύσεις, σε δήμους, χωριά και γειτονιές.

 

Ο ίδιος ο φόρος, επειδή θεωρήθηκε έκτακτος, κρίθηκε «με το ζόρι» συνταγματικός και νόμιμος. Δηλαδή, ούτε και σε αυτό το σκέλος δεν υπάρχει οριστική «νίκη» του μνημονιακού μπλοκ! Αν φανεί μονιμότερος θα επανεξεταστεί. Πάντως, όσοι είχαν προσφύγει κατά της επιβολής του φόρου μέσω ΔΕΗ, υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία (όπως αναφέρει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

 

Τα δημοσιεύματα στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και "ΤΑ ΝΕΑ" αντιστρέφουν τον τίτλο (αναφέροντας πρώτα ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό), πιστεύοντας ότι μπορούν να αντιστρέψουν και την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λέει ότι, όταν συλλογικά, μαζικά, συστηματικά και χωρίς φόβο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, τότε έχουμε δύναμη που, συχνά, ούτε οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούμε!

 

Δεν γίνεται να αμφισβητηθεί από κανέναν πια ότι η εξέλιξη μας δίνει την πιο πρόσφατη απόδειξη της ισχύος μας.

Με την αυτοπεποίθηση της συλλογικής προσπάθειας που υπερνικά εκβιασμούς, χαιρόμαστε μεν, δεν εφησυχάζουμε δε! Να το διώξουμε τελείως! Και όσοι είχαν φοβηθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουν κάθε λόγο να αναθαρρήσουν και να έρθουν πιο κοντά μας!

 

Στις επιτροπές και τις συνελεύσεις μας, συνεχίζουμε με όλα όσα επιχειρούν να μας επιβάλλουν και να μαυρίσουν τη ζωή μας, θησαυρίζοντας από την εξαθλίωσή μας. Μας απασχολούν και έχουμε να παλέψουμε πολλά.

 

Ο συντονισμός μεταξύ μας είναι σίγουρα αποτελεσματικότερος. Στις 15 Μάρτη, στο ΕΚΑ, είναι μια πρώτη ευκαιρία μετά τη νίκη, να συνεννοηθούμε για τα επόμενα βήματά μας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία