Φύλλο Νο 257 (7 Δεκέμβρη 2011)

Τρίτη κατά σειρά αναβολή πήρε η δίκη των 3 ακροδεξιών για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από το πρωί, αντιφασίστες, αντιρατσιστές και μετανάστες συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων. 

Οι προσυνταξιοδοτικές εφεδρείες έφτασαν και 20.000 υπάλληλοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο. Οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται. Αυτοί οι εργαζόμενοι άφησαν κενά γραφεία, όπου εξυπηρετούνταν άλλοι εργαζόμενοι. Η εξυπηρέτηση δεν ήταν πάντα η καλύτερη, ήταν όμως δωρεάν. Οι συνθήκες, μπρος και πίσω από το γραφείο κάθε δημόσιου υπάλληλου, ήταν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς.

Εδώ και εβδομάδες οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις εφεδρείες. Έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά από χωριστές και ενιαίες συνελεύσεις των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δημοτικά ραδιόφωνα και τη Γραμματεία Τύπου, όπου διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να σταματήσουν την εναντίον τους κτηνώδη επίθεση. Τόσο το μισθολόγιο όσο και οι εφεδρείες ουσιαστικά διαλύουν τις λειτουργίες της ΕΡΤ, το ΑΠΕ κ.λπ. αφού δεν μπορούν να καλυφθούν, π.χ., υπερωρίες για νυχτερινά και Σαββατοκύριακα.

Με τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών σε 9 από τις 27 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, άνοιξε η χρονοβόρα και σύνθετη εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο που θα ολοκληρωθεί το Μάρτη του 2012. Το καθεστώς ήλπιζε αυτές οι εκλογές να είναι η σφραγίδα στον τάφο του επαναστατικού κινήματος, που ξέσπασε το Γενάρη του 2011.

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών μάς καλούν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) στις εκδηλώσεις που οργανώνουν ενόψει της 18ης Δεκέμβρη, παγκόσμιας μέρας του μετανάστη.

Στις 17 Νοέμβρη ομάδα σπουδαστών της σχολής Ευελπίδων, καθοδηγούμενη από τον αρχηγό τους, ο οποίος μάλιστα αποκάλεσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου «μπούρδα», τραγούδησε τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου. Το Λά.Ο.Σ. ενοχλήθηκε από την ευρεία δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και ισχυρίστηκε πως πρόκειται για νεανικές επιπολαιότητες των Ευέλπιδων, ενώ –όπως δήλωσε– θα προτιμούσε το θέμα να είχε λυθεί στους κόλπους της σχολής. Μεταξύ μας «Μεταξά» δηλαδή...