Όχι στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών

Φωτογραφία

Με στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, αλλά και τη μη εξάπλωση του κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μέσω των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση έστειλε απειλητικά μήνυμα ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης, 13 Ιούνη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Το επιχείρημα είναι ότι παραβίασαν την απόφαση πολιτικής επιστράτευσης, η οποία τους επιβλήθηκε «για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων». Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από το μαζικό ξεσηκωμό της πλειοψηφίας των εργαζομένων με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, προσπαθεί να φανεί ακόμη πιο σκληρή, επιδιώκοντας να φοβίσει τους εκπαιδευτικούς. Κάτι τέτοιο όμως δεν της βγαίνει. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη Γενική Απεργία και ακόμα περισσότεροι στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.
 
Οι κυβερνητικές απειλές αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών δεν έγινε απλά για να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις. Έγινε στην προσπάθεια να υποταχθεί κάθε φωνή αντίστασης στο σχέδιο επιβολής των χιλιάδων απολύσεων που προβλέπουν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
 
Συμπληρώνουν μάλιστα το πάζλ των διώξεων που έχουν ασκηθεί ενάντια στους εκπαιδευτικούς και που έχουν ήδη οδηγήσει πολλούς σε αναγκαστική αργία, επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις ή επειδή εκκρεμούσαν δικαστικές υποθέσεις για θέματα άσχετα με την εργασία τους.
 
Ήδη σε πολλές πόλεις της επαρχίας πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πιο μαζική αυτή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με αφετηρία τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ανοίξουν ξανά τη μάχη ενάντια στην επιστράτευση, τις αργίες και τις απολύσεις.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία