Όχι στις διώξεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Πρωτοφανής δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 14 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον διάρκειας 3,5 μηνών αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις. Το σύστημα επιδιώκει εκδικητικά να τιμωρήσει τους εργαζόμενους για τη νίκη που πέτυχαν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα σε όσους, όπως οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, προσπαθήσουν να σηκώσουν κεφάλι και να αντισταθούν στη μνημονιακή λαίλαπα που θα επιχειρήσει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι θα κυνηγηθούν ως το τέλος. Δεν θέλουν, βλέπετε, να χαλάσει η ΤΙΝΑ για τα μνημόνια.
Ήδη αρκετά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει ψηφίσματα συμπαράστασης ενάντια στη δίωξη των εργαζομένων. Η ταξική αλληλεγγύη οφείλει να εξαπλωθεί παντού. Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά. Τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη θα υπάρξει κινητοποίηση συμπαράστασης με βάση και την απόφαση που θα πάρει η σύσκεψη σωματείων που κάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΕΚΠΑ (την ώρα που η εφημερίδα μας πήγαινε στο τυπογραφείο).

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία