Α π’ ό,τι φαίνεται η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να υλοποιήσει σε διάφορες περιοχές ένα σχέδιο επανεμφάνισης της φασιστικής βίας.

Στα Σεπόλια αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει συστηματική υπόγεια προπαγάνδα ψεμάτων σε κατοίκους της περιοχής που έχει πρόσβαση, με κάθε αφορμή. Τώρα στόχος της έχουν γίνει οι Πακιστανοί μαθητές που έχουν πάρει άδεια από το Δήμο για να κάνουν μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο δημοτικό σχολείο κάθε Κυριακή. Οι νεοναζί της ΧΑ πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να στήσουν ένα νέο «Ωραιόκαστρο» και να σταματήσουν τα μαθήματα. Ως συνήθως, το ρατσιστικό τους δηλητήριο είχε τελείως βλακώδη σύσταση. Άρχισαν να διαδίδουν σε γονείς του σχολείου αλλά και γενικότερα στη γειτονιά ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τους «βρώμικους» Πακιστανούς, ότι τα παιδιά θα ανοίξουν το δρόμο σε τζιχαντιστές που θα βάλουν βόμβες στο σχολείο, ότι το σχολείο θα μετατραπεί σε τζαμί και άλλα φαιδρά. Αυτή η προφανής ψευδολογία διαδόθηκε επηρεάζοντας καταρχάς πολλά μέλη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, δείχνοντας ταυτόχρονα και το θετικό για τις ρατσιστικές προκαταλήψεις υπόβαθρο που έχει δημιουργήσει η γενική αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική προπαγάνδα ετών από μεριάς ΜΜΕ και κυβερνήσεων. 
Οι φασίστες έκαναν ό,τι και στο παρελθόν, όποτε επιχείρησαν παρέμβαση στο χώρο των γονιών και το έχουμε ξαναδεί στο Ωραιόκαστρο, στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο Πέραμα. Έτσι, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στελέχη της Χρυσής Αυγής, 3 με 4 φασίστες γονείς του σχολείου, αλλά και μερικοί παραπλανημένοι γονείς προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο, χωρίς καν να έχει οριστεί η έναρξη των μαθημάτων. Ενώ την επόμενη μέρα, Δευτέρα, μικρή ομάδα αποδοκίμασε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που τάσσονται στο πλευρό των μαθητών και των ίσων δικαιωμάτων στη μόρφωση.
Σύσκεψη
Αυτά σήμαναν συναγερμό στην περιοχή. Την Τετάρτη 1 Νοέμβρη καλέστηκε μάζεμα από τον τοπικό σύλλογο δασκάλων «Αριστοτέλης», όπου συμμετείχαν ο Σύλλογος Διδασκόντων του 144ου και ο Σύλλογος Γονέων, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η τοπική Λαϊκή Συνέλευση, αλλά και αρκετοί κάτοικοι που δραστηριοποιούνται κατά των πλειστηριασμών και της ανέγερσης MALL στο κοντινό πάρκο του Πλάτωνα. Αποφασίστηκε να φτιαχτεί ανακοίνωση από τους δασκάλους κι ένα ψήφισμα από το Σύλλογο Γονέων, ενόψει και της γενικής συνέλευσης των γονέων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Επίσης αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί η σπέκουλα των φασιστών με κοινή ανακοίνωση όλων των άλλων φορέων καθώς και με παρουσία έξω από το σχολείο την μέρα της συνέλευσης. 
Καλοδεχούμενοι
Στην ίδια τη συνέλευση, που παρακολούθησαν περίπου 100 γονείς, μετά από πολλές συζητήσεις των αντιρατσιστών αγωνιστών με γονείς, το ψήφισμα του ΔΣ πέρασε, βάζοντας φραγμό στη φασιστική προπαγάνδα. Σε αυτό το αποτέλεσμα αντιφατικό ρόλο έπαιξε και η πολύωρη ενημέρωση υπέρ των μεταναστών από κυβερνητικούς φορείς, αφού οι τελευταίοι ήταν πολύ συχνά εριστικοί με τον κόσμο και αν έπεισαν κάποιους, σίγουρα αποξένωσαν άλλους. Η κοινή ανακοίνωση Δασκάλων, ΚΣΜ και Λαϊκής Συνέλευσης μοιράζεται ήδη στη γειτονιά. Οι συζητήσεις εκ μέρους μας συνεχίζονται με γονείς και κατοίκους. Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις αποδεικνύουν ότι οι ρατσιστικές ανοησίες μπορούν να ανασκευαστούν με αποφασιστική ψυχραιμία και επιχειρήματα και ότι όσοι τις πιστεύουν στιγμιαία δεν σημαίνει ότι είναι «φασίστες» ή τελειωμένοι ρατσιστές –αντίθετα πολλοί από αυτούς αντιπαθούν τη Χρυσή Αυγή και τις κομματικές της σκοπιμότητες. Αυτός είναι ο τρόπος να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών από το Πακιστάν να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, όπως κάνουν οι ελληνικές κοινότητες σε όλες τις χώρες του εξωτερικού.
Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, στις 10 π.μ. στο πρώτο από τα μαθήματα που θα γίνονται κάθε Κυριακή στο 144ο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής στους μαθητές από γονείς, δασκάλους και κατοίκους της περιοχής. Ας είμαστε όλοι εκεί. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και τις πρωτοβουλίες, όπως η αντίσταση στο Mall, που ανοίγουν πραγματικά ζητήματα για τη γειτονιά και δεν δημιουργούν δράκους εκεί που δεν υπάρχουν -όπως κάνουν οι φασίστες για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης και επανόδου των ταγμάτων εφόδου.

*Φωτό από παλιότερη κινητοποίηση καλωσορίσματος προσφυγόπουλων στο Πέραμα.