Αγώνας για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας

Φωτογραφία

Μια πρώτη επιτυχία σημείωσε ο αγώνας φορέων και κατοίκων στο Περιστέρι ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας, με καθημερινές συγκεντρώσεις στο Κέντρο Υγείας, λαϊκές συνελεύσεις και παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, που υποχρέωσαν τη δημοτική αρχή του Περιστερίου να σταματήσει τους θεατρινισμούς και να συμφωνήσει με το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας για 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων του με μόνιμο προσωπικό. Μετά από πορείες στο Περιστέρι, το υπουργείο Υγείας υποχρεώθηκε καταρχήν να ανανεώσει τις συμβάσεις γιατρών και νοσηλευτών ως τα μέσα του Μάη, με τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν τότε για δύο χρόνια.

Η μάχη συνεχίζεται από την Πρωτοβουλία με μάζεμα υπογραφών στις γειτονιές του Περιστερίου, ώστε το Κέντρο Υγείας να συνεχίσει τη λειτουργία του σύμφωνα με το κοινό ψήφισμα κατοίκων και δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε οι γενικές υποσχέσεις σκοντάφτουν στην πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και η οποία οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, όπως διαπιστώθηκε και σε επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι βουλευτές Μπόλαρη Μαρία (Α΄ Αθήνας) και Στρατούλης Δημήτρης (Β΄ Αθήνας), καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας με την επίσκεψη διαπίστωσαν ελλείψεις ιδιαίτερα κρίσιμων υλικών, όπως τα φίλτρα αιμοκάθαρσης σε μέρα εφημερίας και είδαν κρεβάτια κλειστά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω υποστελέχωσης, ενώ το ψυχιατρικό του νοσοκομείου δεν έχει χώρο λειτουργίας.

Η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και κινδυνεύουν επίσης με απολύσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη για κοινό αγώνα εργαζομένων και χρηστών υγείας απέναντι στην υποχρηματοδότηση, τα κλεισίματα, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, το χαράτσι των 5 ευρώ, ζητήματα για τα οποία η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να τους στηρίξει.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία