Stop στις ιδιωτικοποιήσεις! Κάτω τα χέρια από τον ΟΛΠ

Φωτογραφία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με διαδικασίες fast track, μεθοδεύει την επίσπευση της διαδικασίας του ξεπουλήματος ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος ΠΕΝΕΝ και γ.γ. του Ε.Κ. Πειραιά

Στο πλαίσιο αυτό αδίστακτα προβαίνει σε παράτυπες και παράνομες ενέργειες, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να παραδώσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στην κινέζικη πολυεθνική COSCO.
Θεωρούμε χονδροειδέστατη παρανομία την κυβερνητική επιλογή η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου να γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και να παρακάμπτεται παντελώς το ΔΣ του ΟΛΠ.
Όμως το κύριο ζήτημα δεν είναι μόνο ή κυρίως αυτό, αλλά η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, βγάζοντας στο σφυρί τη δημόσια περιουσία, τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που μπορούν να αποτελέσουν το εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότησή της.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δείχνει σαφή δείγματα υποταγής προς τους δανειστές, δρομολογώντας με διάτρητες διαδικασίες τη βούλησή της να υλοποιήσει τους απεχθείς όρους του τρίτου μνημονίου, το οποίο προβλέπει την παράδοση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου του τόπου σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, με μοναδικό στόχο την αποπληρωμή του δανείου.
Ειδικότερα για τον ΟΛΠ πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτή την επαίσχυντη πράξη ξεπουλήματός του, αφού σύσσωμη η πειραϊκή κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς στο σύνολό τους έχουν αντιταχθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα και μεθόδευση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του.
Ακόμη και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό, τάχθηκε ομόφωνα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικές επιλογές έρχονται σε πλήρη σύγκρουση και ρήξη με το εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό κίνημα που έχει διαμορφωθεί και τάσσεται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα και τις αυτοδιοικητικές αρχές να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά, αναπτύσσοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να εμποδίσουν το εθνικό έγκλημα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαπράξει.
Ταυτόχρονα καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ να συμβάλουν με τη δράση και τις παρεμβάσεις τους για να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών.
Η οργάνωση, η μαζικότητα, ο αγώνας, η ενωτική συσπείρωση και συμπόρευση όλων των εργατικών, λαϊκών και κοινωνικών δυνάμεων και κινημάτων μπορούν να βάλουν φραγμό στις άθλιες αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.  
Το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και οι κοινωνικές αγωνιστικές συλλογικότητες πρέπει το επόμενο διάστημα να οργανώσουν την πάλη τους, να αναπτύξουν δράσεις, πρωτοβουλίες και αγώνες σε πανελλαδική κλίμακα, προκειμένου να εμποδίσουν και να αποτρέψουν την υλοποίηση των σκληρών, βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου που συναποφάσισαν στη Βουλή τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία