Νέα από τις σχολές

Πάτρα Μηχανολόγοι Μηχανικοί:
O Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών είχε πάρει απόφαση μαζί με άλλους συλλόγους να δώσει δυναμικό παρών στην πορεία αλληλεγγύης που έγινε στις 18/3 στο πλαίσιο της καμπάνιας για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Στο πλαίσιο αυτό η Αριστερή Ενότητα συνδιοργάνωσε εκδήλωση με το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή, με τίτλο «Σταματήστε το έγκλημα – Ανοιχτά Σύνορα, Σχολεία, Κέντρα φιλοξενίας». Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν φοιτητές τόσο από τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών όσο και από άλλες σχολές.
Την Παρασκευή 17/3 έγινε συζήτηση όλων των αριστερών σχημάτων του πανεπιστημίου με τίτλο «Επαγγελματικά δικαιώματα-Εργασιακή προοπτική», με στόχο την κοινή συμπόρευση των σχημάτων ΑΡ.ΕΝ, ΕΑΑΚ και ΑΡ.ΔΙ.Ν.. Συναποφασίστηκε ένα συνδικαλιστικό κείμενο, καθώς και τρεις δράσεις.1) Προβολή ταινίας στον χώρο του πανεπιστημίου. 2) Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς υπάρχουν τμήματα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που απειλούνται με κλείσιμο. 3) Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Τρίτη 23/3.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τρίπολη Οικονομικό-Πληροφορική
Στην Τρίπολη, στις 16 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των σχημάτων της ΑΡ.ΕΝ, κόντρα στη διαλυτική για το φοιτητικό σύλλογο στάση των άλλων παρατάξεων του πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση του συλλόγου  Οικονομικών Επιστημών, η οποία αποφάσισε την επανάληψη των περσινών εκλογών, που ακυρώθηκαν λόγω αδυναμίας της εφορευτικής επιτροπής να διασφαλίσει τη διαδικασία. Σε αυτή τη συνέλευση συζητήθηκε το ζήτημα της συγχώνευσης τμημάτων του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που όμως δεν εδρεύουν στις ίδιες πόλεις. Η διοικητική αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για ακόμη μία φορά, ακολουθώντας της επιταγές της κυβέρνησης, προτάσσει σαν λύση για τη μείωση των εξόδων της δημόσιας δωρεάν παιδείας τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί διαγωνισμό για την πρόσληψη εταιρίας security και φαίνεται διατεθειμένη να κόψει της δωρεάν μερίδες σιτιζόμενων φοιτητών για να καλύψει τη χασούρα. Τους απαντάμε πως θα  βρουν μπροστά τους το φοιτητικό κίνημα.

Σύρος Μηχανικοί Σχεδίασης Βιομηχανικών Προϊόντων
Το Σάββατο 18 Μάρτη, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έγιναν πανελλαδικά, οργανώσαμε από κοινού, ως Αριστερή Ενότητα και Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», την παρουσία μας στην πλατεία Μιαούλη. Η αναγκαιότητα τέτοιων κινήσεων είναι μεγάλη, καθώς το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της και δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά από την πλευρά της Αριστεράς για να την αντιμετωπίσουν. Γι’ αυτό λοιπόν το επόμενο διάστημα πρέπει η παρουσία της Αριστεράς στο δρόμο να γίνει συχνότερη και να πυκνώσουν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, πορείες, συζητήσεις και εκδηλώσεις, ώστε να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή ελεύθερο χώρο στους νεοναζί να αναπτυχθούν.

 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία