Της σύνταξης...

Φωτογραφία

Ανεξάρτητα από τις περιπέτειες για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για πόλεμο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πόλεμο ενάντια στους συνταξιούχους, που θα δουν τις καταβαλλόμενες συντάξεις να πετσοκόβονται. Πόλεμο ενάντια στα φτωχά νοικοκυριά που θα δουν τους φόρους να αυξάνουν ακόμα και για αυτούς που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. 
Πόλεμο υπέρ του κεφαλαίου, που θα δει να μειώνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις των κερδών, να διαγράφονται οι υποχρεώσεις της συσσωρευμένης φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, να αυξάνουν οι «ευκαιρίες» για «πλιάτσικο» επί της δημόσιας περιουσίας, όπως προαναγγέλλει η απόφαση για πώληση μονάδων της ΔΕΗ. 
Στον πόλεμο αυτόν δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση, δεν υπάρχει ούτε το πιο σκληρό άλλοθι: ενώ το Μνημόνιο 4 προαποφασίζεται τώρα, οι αποφάσεις για το χρέος αναβάλλονται, λέει, για μετά τις...γερμανικές εκλογές. 
Τον πόλεμο αυτόν πρέπει να τον δώσουμε. Αποφασιστικά και χωρίς δισταγμούς. Γιατί την επόμενη ημέρα της υπογραφής αυτών των μέτρων, η κατάσταση για τον κόσμος μας θα είναι αφόρητα χειρότερη. 
Πρώτο βήμα της απάντησης πρέπει να είναι μια γενική πανελλαδική απεργία. Είναι σαφές ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, κυρίως στη ΓΣΕΕ, κωλυσιεργεί, προσπαθεί να αποφύγει αυτό το καθήκον, διευκολύνοντας την κυβέρνηση όπως διευκόλυνε και στην υπογραφή των προηγούμενων μνημονίων. Με συντονισμό όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, με αποφάσεις από τα κάτω, δεν πρέπει να παραιτηθούμε από το στόχο της οργάνωσης μιας μαζικής απεργιακής απάντησης. 
Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ειδικό βάρος. Σε αυτήν πρέπει να εκφραστούν η οργή και οι πραγματικές διαθέσεις της κοινωνικής βάσης. Όλοι οι εργατικοί χώροι, η νεολαία, οι τοπικές αντιστάσεις, οι αντιρατσιστικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, πρέπει από τώρα να μπουν στην οργανωμένη προσπάθεια για να «χτιστεί» μια κινητοποίηση, που θα είναι πολιτικό «μήνυμα»: ότι δρώντας μαζί, μπορούμε να στους σταματήσουμε.
Η μνημονιακή αποθράσυνση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγεί σε αποθράσυνση σε όλα τα μέτωπα:
• Στη Νέα Φιλαδέλφεια γίνεται πρόβα τζενεράλε για την κατάληψη ολόκληρων περιοχών από τους ιδιωτικούς «στρατούς» των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και το μοντέλο αυτό έχει την τάση να επεκταθεί: στο Γουδή, στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ, στο Τάε Κβο Ντο, οι ευκαιρίες για «πλιάτσικο» των καπιταλιστών πολλαπλασιάζονται.
• Με κυβέρνηση της, τάχα μου, Αριστεράς, η Χ.Α. επανενεργοποιεί τα «τάγματα εφόδου». Και όταν αποδεικνύεται ότι οι μπράβοι μισθοδοτούνται πλέον από τη βουλή δεν βρίσκεται ούτε ένας οπαδός της θεωρίας των «βαθιών δημοκρατικών αλλαγών» έτοιμος να παραιτηθεί.
• Την ώρα των πιο σκληρών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ο ΥΠ.ΕΘ.Α. του Τσίπρα, διαπραγματεύεται νέες αγορές όπλων στις ΗΠΑ, τάζει νέες βάσεις στο ΝΑΤΟ και στους αμερικανούς, ενώ στα νησιά διαμορφώνονται μια πραγματική κόλαση για τους πρόσφυγες. 
Αυτόν τον αντιδραστικό κατήφορο πρέπει να τον σταματήσουμε. Η ενότητα στη δράση είναι αναπόφευκτη προϋπόθεση για όποιον ειλικρινά θέλει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ετοιμάζοντας, με σοβαρή οργανωμένη προσπάθεια, την αναγκαία μαζική απάντηση στην αντεργατική-αντικοινωνική νέα συμφωνία με τους δανειστές. Συνδέοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με την αντιρατσιστική-αντιφασιστική πάλη,  με την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα. 
Όλοι μαζί μπορούμε! 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία