Σχολές Πάτρας:
Την Τετάρτη 1/11 πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι, καθώς και συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία, από το Σύλλογο Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πάτρας. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποφασίστηκε έπειτα από μια αρκετά μαζική Γενική Συνέλευση (30/10/2017).
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών εργάζονται από την 1/9/2015 με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες με ανανέωσή τους κάθε χρόνο έχουν παραταθεί μέχρι τις 31/12/2017. Ωστόσο, καμία ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την περαιτέρω ανανέωση των εν λόγω συμβάσεων, με αποτέλεσμα 56 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου να βρίσκονται «στον αέρα», αντιμετωπίζοντας την απόλυση και το φάσμα της ανεργίας.
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πάτρας, με τη στήριξη αρκετών φοιτητικών Συλλόγων (ανάμεσά τους και ο Σύλλογος των Μηχανολόγων Μηχανικών) και των υπόλοιπων Συλλόγων των εργαζομένων του Πανεπιστήμιου Πατρών (Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού, Σύλλογος Ε.ΔΙ.Π., Σύλλογος Δ.Ε.Π. κ.λπ.) διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και απαιτεί από την κυβέρνηση να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαρότητα, οι οποίες λήγουν στο τέλος του χρόνου.
ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά
Η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε κόστος στη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά προκειμένου να ιδρυθεί το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Με βάση τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί «εντός τριετίας» και «μετά από διαδικασίες αξιολόγησης». Μάλλον σε αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης προβλέπονται απολύσεις διοικητικούς προσωπικού, συρρίκνωση γνωστικών αντικειμένων και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης. Η κυβέρνηση ντύνει με ωραία λόγια ένα πολιτικό έγκλημα. Είναι επείγουσα ανάγκη η αγωνιστική πρωτοβουλία που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Αθήνας να αποκτήσει ευρύτερη απεύθυνση προκειμένου να στηθεί ένα μαζικό μέτωπο ενάντια στις συγχωνεύσεις.
Νομική Αθήνας
Την Πέμπτη 9/11 ήταν προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Η Συνέλευση αυτή θα αφορά όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας (π.χ. νομοσχέδιο Γαβρόγλου) αλλά θα εστιάζει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Νομική είναι μια σχολή με έντονη αγωνιστική παράδοση ακόμη και κατά τη διάρκεια της χούντας. Το Φλεβάρη του ’73 4.000 φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της οδού Σόλωνος και ζητωκραύγαζαν από την ταράτσα του. Κάθε χρόνο ανεξάρτητα από την κινηματική όξυνση και το επίπεδο της πολιτικοποίησης, η συγκεκριμένη συνέλευση παίρνει αγωνιστική απόφαση. Οι δυνάμεις της ΑΡΕΝ, των ΕΑΑΚ και του ΑΡΔΙΝ κατεβάζουν ενιαίο αγωνιστικό πλαίσιο με απόφαση τη συμβολική κατάληψη της Σχολής το τριήμερο του Πολυτεχνείου και τη μεταφορά της στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων. Ο ίδιος σχεδιασμός υπάρχει και φέτος και ήδη οι παραπάνω δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει κοινές διαδικασίες ώστε ο Σύλλογος να πάρει ξανά αγωνιστική απόφαση.