Απολύσεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Φωτογραφία

Τ ο τέλος της χρονιάς έφερε απολύσεις εργαζομένων σε ακόμη ένα δημόσιο νοσοκομείο. Πρόκειται για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο που εδρεύει στην Τρίπολη. Στο νοσοκομείο αυτό απολύθηκαν λίγο πριν τον ερχομό του 2019 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση αλλά και επικουρικοί γιατροί.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πιο συγκεκριμένα απολύθηκαν όλες οι εργολαβικές καθαρίστριες. Επίσης 4 εργαζόμενοι στη σίτιση οι οποίοι έχουν και προστατευόμενα μέλη αναπήρους στην οικογένειά τους και 2 επικουρικοί γιατροί που στις 31/12 έληξαν οι συμβάσεις τους. Η υποχρηματοδότηση της υγείας από τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς λιτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα παχιά λόγια για έξοδο από τα μνημόνια οδήγουν και αυτούς τους εργαζόμενους σε απόγνωση, ενώ το Παναρκαδικό Νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς καθαριότητα. Ενώ σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιφέρειας (σε Άρτα, Πρέβεζα, Κω, Νάουσα, Αριδαία, Σκόπελο και Νευροκόπι) έχουν ελλείψεις και δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και ασθενείς να φέρνουν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους για να μπορέσουν να ζεσταθούν.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι θέσεις θα καλυφθούν αλλά το ζητούμενο είναι πρώτον να δοθούν στους ίδιους εργαζόμενους και δεύτερον να μπορέσει να καλύψει με μόνιμο προσωπικό όλα τα κενά του νοσοκομείου. Κάτι που μοιάζει αδύνατο αν αναλογιστούμε ότι όλο το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ παραμένει σε ισχύ υποτίθεται το μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, που κι αυτό από μόνο του δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. 
Δυστυχώς τεράστια ευθύνη για τις απολύσεις αυτές έχει και το σωματείο εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που αρνείται πεισματικά εδώ και καιρό να δεχθεί στη δύναμη του τους συμβασιούχους εργαζόμενους κάθε μορφής ελαστικής εργασίας που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Τα σωματεία στα νοσοκομεία χρειάζεται άμεσα να ανοίξουν τις “πύλες” τους στους συμβασιούχους κάθε μορφής που εργάζονται στα νοσοκομεία για να έχουν μεγαλύτερη δύναμη διεκδικώντας από κοινού το σταμάτημα των απολύσεων και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία