Πετυχημένη η αντιρατσιστική-αντιφασιστική κινητοποίηση στις 24 Μάρτη

Φωτογραφία

Πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν στο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και συναυλία που έγινε στην πλατεία Κοτζιά και την πορεία που ακολούθησε μέχρι τη Βουλή.

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Εντυπωσιακή η παρουσία των μεταναστών που αψήφισαν τη σκούπα του Χρυσοχοΐδη κι έδωσαν απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης με πρώτο αυτό της Κοζάνης.

Πολλές εκατοντάδες οι μετανάστες από το Σύλλογο 25 Γενάρη (πρώην απεργοί πείνας), την Αιγυπτιακή Κοινότητα, την Αφγανική Κοινότητα, την Kasapi Hellas, την Action Congo, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κούρδων και πολλοί ακόμη οι μετανάστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής που πλαισίωσαν όλα τα μπλοκ.

Το παρόν έδωσε η αντιφασιστική πρωτοβουλία "Ποτέ Ξανά", αντιρατσιστικές οργανώσεις όπως η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό", το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κι η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE).

Συμμετείχαν επίσης λαϊκές συνελεύσεις όπως του Αιγάλεω, μαθητές και καθηγητές της Πρωτοβουλίας Ενάντια στο Φασισμό και τις Ρατσιστικές Επιθέσεις της Καλλιθέας, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων και κάτοικοι από πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Στην πλατεία Κοτζιά στήθηκε κουζίνα και παζάρι αλληλεγγύης ενώ ντόπιοι και μετανάστες είχαμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε πολλή ώρα με τον Mc Yinka, τα κρουστά του Πολυτεχνείου με τον Β. Βασιλάτο, το αφγανικό και το κουρδικό συγκρότημα.

Στην πορεία μέχρι τη Βουλή ακούστηκαν δυνατά συνθήματα όπως

Ποτέ Ξανά Φασισμός
Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι
Δεν είναι κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι συμμορία ναζιστική
20 χρόνια τώρα ζεστή φιλοξενία, σκούπες, απελάσεις και μαύρη εργασία,
Αλλά και
Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω!

 

Περισσότερες φωτό εδώ

Πηγή: www.ksm.gr

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία