ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Φωτογραφία

«Στόχος μας είναι να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας, όχι να υψώσουμε τείχη»! Είπε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Πρόκειται για μια προκλητική υποκριτική δήλωση από πολλές απόψεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Πρώτο, οι μόνες γέφυρες που επιδιώκεται να χτιστούν είναι εκείνες ανάμεσα στους καπιταλιστές των δύο χωρών που θα αναλάβουν από κοινού κατασκευαστικές και ακτοπλοϊκές κοινοπραξίες στον Έβρο και τo Αιγαίο (Σύνδεση Θεσσαλονίκης ακτοπλοϊκά με Σμύρνη και σιδηροδρομικά με Αλεξανδρούπολη και κατασκευή της γέφυρας Ιψαλα-Κήπων στον Έβρο). Για να χτιστούν αυτές οι γέφυρες, ο «αριστερός πρωθυπουργός» Τσίπρας δεν έχει ενδοιασμό να απαγορέψει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα.  Να κάνει δώρο τις συλλήψεις και τις βαρύτατες ανυπόστατες κατηγορίες απέναντι σε 9 Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα, που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν προφυλακισμένοι για τους επόμενους 18 μήνες της ζωής τους. Πρωτοπορεί στην εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με αποτέλεσμα ήδη πολλές χιλιάδες πνιγμένους πρόσφυγες το 2017 στα νερά της Μεσογείου. Αναγνωρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα για να στείλει τους πρόσφυγες του πολέμου πίσω στην κόλαση από την οποία προσπαθούν να ξεφύγουν. Βάζει λουκέτο στο ιστορικό προσφυγικό κέντρο των Κούρδων του Λαυρίου όπου ο κ. Μουζάλας έχει αφήσει χωρίς φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ και πολλούς μήνες τους πρόσφυγες.

Δεύτερο, οι γέφυρες που χτίζει η «πολυδιάστατη ελληνική εξωτερική πολιτική» με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Τουρκική άρχουσα τάξη, τη «φιλία» με τον Ερντογάν κλπ, όταν πρόκειται για την εξασφάλιση του ελέγχου των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ή τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τους αγωγούς που θα περάσουν από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη. Γι' αυτό την ίδια ώρα η Τουρκία δεν ήταν ασφαλής  χώρα στην περίπτωση των αγαπημένων των ΗΠΑ Τούρκων πραξικοπηματιών στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Οι καλύτεροι φίλοι του περήφανου ΥΠΕΞ Κοτζιά είναι ο δικτάτορας της Αιγύπτου Σίσι και το ματοβαμμένο καθεστώς του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού για να ξεκοκκαλίσουν μαζί με τις ενεργειακές πολυεθνικές τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Μεσογείου. Πρόκειται για την πιο φιλο-ιμπεριαλιστική Ελληνική κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, με τον Τσίπρα να γίνεται ο λαγός του Τραμπ ακόμα και στην ...αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ενάντια σε όλα τα ψηφίσματα ακόμα και του ΟΗΕ και τον οποιοδήποτε σεβασμό του λεγόμενου διεθνούς δικαίου!

Ούτε στη μία εκδοχή (της «ελληνο-τουρκικής» δήθεν φιλίας για να τσακίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές) ούτε στην άλλη (της πολεμοκάπηλης φιλο-ιμπεριαλιστικής συμπόρευσης με τους φονιάδες των λαών ενάντια στη γειτονική χώρα) δεν έχει τίποτα να κερδίσει ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι και οι νέοι στην Ελλάδα, οι ντόπιοι και μετανάστες φτωχοί. Μόνη λύση η φιλία των λαών από τα κάτω, ενάντια στις εξοπλιστικές δαπάνες (αναβάθμιση F16 ή αγορά S-400). Για να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από ολόκληρη την περιοχή, κι όχι απλά να φύγει από Τουρκία για να αναπτυχθεί στο Αιγαίο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην αναβαθμιστεί ώστε να αντικαταστήσει το Ιντσιρλίκ. Για να ακυρωθεί μονομερώς η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από την Ελλάδα, αντί να συνεχίζεται το δολοφονικό γαϊτανάκι της «αποτροπής» που έχει ήδη χιλιάδες ανθρώπινα θύματα για χάρη της ρατσιστικής Ευρώπης – Φρούριο. Για μια πραγματική διεθνιστική φιλία των «από κάτω» που θα βάζει την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την αντίσταση στη λιτότητα, πάνω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων καπιταλιστικών ομίλων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/12 ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία