πολιτική

«Είστε ο κύριος Μητσοτάκης;». «Ναι, φυσικά!» αποκρίθηκε χαρούμενος ο Έλληνας πρωθυπουργός, νομίζοντας ότι συνάντησε διεθνή φαν. «Είστε συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστινίων», συνέχισε η Καναδή ακτιβίστρια. Όταν ο Μητσοτάκης της αντέτεινε ότι «έχουμε καλέσει σε κατάπαυση του πυρός», η ακτιβίστρια ρώτησε «Και τι άλλο κάνετε; Γιατί δεν έχετε επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ;». 
 

Η πετυχημένη απεργία και οι μαζικότατες διαδηλώσεις πανελλαδικά, την Τετάρτη 28/2, όπου οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, συναντήθηκαν με την οργή για το έγκλημα των Τεμπών, ακριβώς ένα χρόνο μετά, φαίνεται ότι αιφνιδίασαν το Μέγαρο Μαξίμου. 
 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο εθνικός «σερίφης», που επάξια απέκτησε αυτόν τον τίτλο όταν με την ασύστολη «συνεργασία» του με την CIA και την Intelligence Service πέτυχε την εξάρθρωση της 17Ν, κατά την προηγούμενη αποχώρησή του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (το γνωστό ΠροΠο) είχε κάνει μια προειδοποιητική δήλωση: αν επιτραπεί στην Greek Mafia να αποκτήσει προσβάσεις στο καθεστώς, τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα…
 

Η  διαδικασία του ελληνοτουρκικού «διαλόγου» σε κορυφαίο ηγετικό επίπεδο, μέσω της σύγκλισης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ), δεν είναι κάτι καινούργιο στις σχέσεις των δύο χωρών. 

Η Θεσσαλία είναι η πηγή για το 25% της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας. Αλλά αυτό πριν τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, που τη βούλιαξαν στη λάσπη και είχαν ως αποτέλεσμα 17 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, χωράφια και υποδομές. 
 

Μετά από μια περίοδο διαρκών και κλιμακούμενων εντάσεων, αντεγκλήσεων και προκλήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, φαίνεται να επιχειρείται μία πολιτική «κατευνασμού» και συνεννόησης.