Μια νέα δημοτική κίνηση, με πρωτοβουλία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε στη Γλυφάδα, με το πολλά υποσχόμενο όνομα: «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία». Με δημοκρατικές διαδικασίες επιλέχθηκε το όνομα, η συντονιστική επιτροπή και ο υποψήφιος δήμαρχος του δημοτικού σχήματος, ο συναγωνιστής Τάσος Ταστάνης. Είναι χρόνια στέλεχος της Αριστεράς, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος (με την κοινή παράταξη που υπήρχε μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που δυστυχώς δεν συνεχίζει ως σύνολο). Φιλοξενούμε τις απόψεις του υποψήφιου δημάρχου, Τάσου Ταστάνη.

Με το πρόσωπο στραμμένο στα Αριστερά

 

Είναι μεγάλη τιμή τόσο για μένα όσο και για τους υπόλοιπους 20 συναγωνιστές που εκλέχθηκαν στη Συντονιστική Επιτροπή η επιλογή των συμπολιτών μας να ηγηθούμε της απόλυτα αναγκαίας συνολικής αγωνιστικής προσπάθειας για τη ριζοσπαστική ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στο δήμο μας. 
 
Ταυτόχρονα είναι και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι θα προχωρήσουμε αποτελεσματικά με την αγωνιστική συμπαράταξη όλων των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές, που έχουν κουραστεί από τις πολιτικές όλων των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου και κυρίως του απερχόμενου δημάρχου κ. Κόκκορη, που σε αγαστή συνεργασία με τη μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο και τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτέλεσαν για τη Γλυφάδα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν κυβέρνηση και τρόικα.
 
Είναι ακριβώς αυτοί που εκτός από την κατασπατάληση των δημοτικών πόρων σε έργα βιτρίνας και κακοδιαχείριση, εφάρμοσαν κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, επιφέροντας στους συνδημότες μας σημαντικότατες περικοπές βασικών υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών. 
 
O πολιτικός στόχος της γενικότερης πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης, των μνημονίων και του Καλλικράτη περνάει από την επαναδημιουργία συλλογικότητας, με κοινή δράση, κόντρα στις σύγχρονες «αξίες» της εξατομικοποίησης, του ανταγωνισμού και της προσωπικής αντιμετώπισης.
 
Η βασική και σταθερή νίκη στις δημοτικές εκλογές και στη Γλυφάδα θα προέλθει από τη συγκέντρωση αγωνιστριών και αγωνιστών, από τη συνένωση των δυνάμεων όλων των καταπιεσμένων της περιοχής μας, στον κοινό αγώνα για να τα πάρουμε όλα πίσω. 
 
Στόχοι
Και στους αγώνες αυτούς, η νέα δημοτική κίνηση όσο περισσότερο ενισχυμένη προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο πιο καθοριστικό ρόλο θα μπορεί να έχει. Ένα ρόλο τον οποίο δεν μπορούν να αναλάβουν οι συστημικές δυνάμεις και τα φθαρμένα και αναξιόπιστα πρόσωπα που κυριάρχησαν στη διοίκηση του δήμου μας εδώ και πολλά χρόνια. 
 
Θέτουμε ως στόχο της νέας δημοτικής κίνησης τη συσπείρωση του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας, για μια μαχητική και αποτελεσματική δράση, με πρώτη και όχι μοναδική αφορμή και ευκαιρία τις επερχόμενες εκλογές, γιατί στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες απαιτείται:
 
 • Να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων και των αγώνων για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών και των φασιστικών  συμμοριών.
 
• Να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των υφιστάμενων κοινωνικών και προνοιακών δομών και να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, μόνιμη, σταθερή και με ασφάλιση. 
 
• Να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας από το ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», που ετοιμάζονται να παραδώσουν σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα όλα τα «φιλέτα» και ζωτικούς δημόσιους χώρους της περιοχής. Την παραλία, τα Αστέρια, τις μαρίνες, το Γκολφ και κυρίως το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο οποίος απειλείται άμεσα και όπου σχεδιάζεται η κατασκευή καζίνο, εμπορικών κέντρων και μιας ολόκληρης πόλης 15.000 κατοίκων.
 
Εμείς πρωτοστατούμε και μέσα από την Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου και ο χώρος του Γκολφ να αποτελέσει μέρος της ίδιας φυσικής ενότητας.
 
Για μας το παραλιακό μέτωπο του δήμου και ο ορεινός όγκος του Υμηττού πρέπει να είναι οι φυσικοί έξοδοι της πόλης στο βουνό και στη θάλασσα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους. 
 
Καταλύτης
Η αναγκαία ριζοσπαστική ανατροπή στο δήμο μας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπους, αγώνες, μάχες και ρήξεις. Ούτε με ανάθεση σε κάποιες δήθεν φωτισμένες ηγεσίες και ανεξάρτητες προσωπικότητες ή τεχνοκράτες ειδικούς. Δεν θα αποτελέσουμε μια ευκαιριακή συνάθροιση που μετά τις εκλογές θα ατονήσει. Καλούμε λοιπόν όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας, παλιούς και νέους συμμάχους και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και όσους χτυπιούνται από την καπιταλιστική κρίση, οδηγούμενοι όλο και περισσότερο στην ανέχεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να συμπαραταχθούμε αγωνιστικά για τη ριζοσπαστική ανατροπή  και στο Δήμο της Γλυφάδας.
 
Η αγωνιστική αυτή συμπαράταξη θα αποτελέσει τον καταλύτη για την εδραίωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και την ανατροπή. Η Αριστερά μπορεί να κάνει τη διαφορά!