«Η πόλη ανάποδα»

Νέο Αριστερό σχήμα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Eγινε στις 9 Φλεβάρη η ιδρυτική συνέλευση του νέου ριζοσπαστικού σχήματος που δημιουργήθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης. Στη συνέλευση του σχήματος που ονομάστηκε «Η πόλη ανάποδα» αναπτύχθηκε η συζήτηση τόσο στα πολιτικά όσο και στα οργανωτικά ζητήματα. Ήταν έκδηλη η προσπάθεια όσων συμμετείχαν, για μια διαδικασία που θα έδινε «καύσιμα» για την επόμενη μέρα. Η συζήτηση ήταν υποδειγματική ενώ όσα προβλήματα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν σε ένα κλίμα συντροφικότητας και προσπάθειας κτισίματος εμπιστοσύνης. Η πολιτική και η οργανωτική εισήγηση έγιναν σχεδόν ομόφωνα δεκτές, ενώ το σχήμα έγραψε και τα 100 πρώτα μέλη του.
Αποφασίστηκε ότι η «Η Πόλη Ανάποδα» θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με μία συλλογική εκπροσώπηση τεσσάρων ατόμων. Ο ορισμός της, όπως και η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου θα γίνουν σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.
Οι θέσεις του σχήματος και ο τρόπος λειτουργίας του αναπτύχθηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τα ΜΜΕ της πόλης στις 14 Φλεβάρη. Το δημοτικό σχήμα «Η πόλη ανάποδα» δημιουργήθηκε για να φέρει στην επιφάνεια τις ανάγκες των απλών ανθρώπων, να τους στηρίξει να διεκδικήσουν την ικανοποίηση τους και έτσι να αντιστρέψει τις έως τώρα προτεραιότητες. Ήρθε για να επιχειρήσει να φέρει αυτή την πόλη «ανάποδα»!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία