κοινωνία

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Ο Τζόκερ, οι δημιουργοί του και το κοινό του

Η ταινία «Τζόκερ» είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή. Η καλλιτεχνική της αξία ερμηνεύει εν μέρει την παγκόσμια επιτυχία της. Εδώ μας απασχολεί αν το «Τζόκερ» είναι μια «επικίνδυνη» ταινία. Ή πιο σωστά, τι είναι αυτό που τρόμαξε τις Αρχές στις ΗΠΑ και αναστάτωσε για το αν πρέπει να τη δει η νεολαία στην Ελλάδα, με αφορμή την εισβολή της αστυνομίας στον κινηματογράφο Αελλώ. Εκεί βρίσκεται το άλλο μέρος της εξήγησης της παγκόσμιας επιτυχίας της ταινίας.

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Επιπτώσεις και πολιτικές για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων

H  Airbnb βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με ραγδαίους ρυθμούς, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την πολυδιάστατη και συνεχιζόμενη κρίση, τη διαχρονική έλλειψη πολιτικών για την κατοικία και την πρόσφατη αύξηση του αστικού τουρισμού.

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Νέα από τις δημοτικές κινήσεις

Νεοφιλελευθερισμός uber alles στους δήμους

Στα χνάρια του Κλεισθένη οι αλλαγές που ψήφισε η ΝΔ στη βουλή

Όχι στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Συγκέντρωση στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Ο Αμαζόνιος στις φλόγες, οι ζωές μας σε κίνδυνο

Από τον Γενάρη μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (25/8) το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Βραζιλίας έχει καταγράψει πάνω από 72 χιλιάδες πυρκαγιές, με τις μισές από αυτές να συμβαίνουν στα εδάφη του Αμαζονίου.

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε φέτος το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις των διοργανωτών.

Τα κρουαζιερόπλοια βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον

Κάθε καλοκαίρι, όπως έχει καθιερωθεί από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, ο εκάστοτε υπουργός, μαζί με τους μεγάλους επιχειρηματίες, πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη που ήρθε με τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κ.α .

Μια πρώτη προσπάθεια συντονισμού δημοτικών σχημάτων

Και μετά από ένα μήνα… habemus αποτελέσματα!

Η Συνέλευση 8ης Μάρτη στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Όχι στο σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις

3ο θερινό βιβλιοστάσιο 11-14 Ιούλη

Η γιορτή της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής

Οι δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Ο  δήμος Θεσσαλονίκης διοικήθηκε από το 2011 έως σήμερα από το Γιάννη Μπουτάρη.

Η «Πόλη Αλλιώς» ήρθε για να μείνει

Σ τις 12/6 έγινε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της «Πόλης Αλλιώς», του μετωπικού δημοτικού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές στη Νεάπολη–Συκιές και με 3,38% εξέλεξε 2 δημοτικούς συμβούλους.

Ενάντια στις εξορύξεις, αγώνας για ζωή

Προκαλεί εντύπωση ότι στην κορύφωση της κλιματικής κρίσης, η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να παραχωρήσει ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας σε πετρελαϊκές εταιρείες για εξορύξεις.

Απεργία πείνας για ένα δίκαιο αίτημα

Είναι πραγματικά προκλητικό να αναγκάζεται ένας άνθρωπος, που βρίσκεται στη φυλακή, να φτάσει μέχρι το έσχατο όριο της βιολογικής εξόντωσης, προκειμένου να διεκδικήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα που θα έπρεπε να του παρέχονται. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 2/5, ύστερα από την άρνηση του εισαγγελέα στο αίτημα χορήγησης της νέας άδειας που δικαιούται.

Το RProject πάει camping

Resist! Reclaim! Revolt!

Το βολικό και πικρά διδακτικό φινάλε στο Game of Thrones

Μια από τις καλύτερες, πληρέστερες και γεμάτη από συμβολισμούς τηλεοπτική σειρά κατέληξε άδοξα με την υπονοούμενη φράση του «Γατόπαρδου», του κεντρικού ήρωα της ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι: Όλα πρέπει να αλλάζουν, για να μείνουν ακριβώς τα ίδια.

Για μια ριζοσπαστική, αριστερή, μετωπική παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής

Ο ι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής, έχουν στην παρούσα συγκυρία ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, στο βαθμό που τοποθετούνται σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές εκλογικές μάχες. Με αυτή την έννοια, το αποτέλεσμα που θα καταγραφεί σε αυτές θα αποτυπώσει έναν ευρύτερο πολιτικό συσχετισμό.

Ξεκινάμε από τις γειτονιές, δυναμώνουμε τις κοινότητες

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο της Αθήνας ρίχνεται για πρώτη φορά η «Ανυπότακτη Αθήνα», έχοντας καταθέσει συνδυασμούς σε 4 κοινότητες του Δήμου (την 1η, την 5η, την 6η και την 7η). Ζητήσαμε από συντρόφους και συντρόφισσες, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και στο συντονιστικό της δημοτικής κίνησης, να μας πουν λίγα λόγια για την πορεία της, τις εμπειρίες τους, την κατάσταση στην Κοινότητα που ζουν, αλλά και για τη στάση της Αριστεράς.

Όχι νέα χωματερή στη Δυτική Αττική!

Άλλη μια αγωνιώδη έκκληση για να σταματήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στη Δυτική Αττική απεύθυναν με την κινητοποίησή τους την Κυριακή 5 Μάη δεκάδες κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, με τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν στο χώρο επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η ελπίδα βρίσκεται στους συλλογικούς μας αγώνες στις γειτονιές

Μετά από 10 χρόνια μνημονιακών πολιτικών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ζωή μας και οι γειτονιές μας έχουν αλλάξει.

Κόντρα στο Ρεύμα σε Νίκαια-Ρέντη

Νίκαια! Μια πόλη με πάνω από 110 χιλιάδες κατοίκους, ο μεγαλύτερος δήμος στη Β΄ Πειραιά, σύμβολο αντίστασης στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Μια εργατούπολη που έχουν αφήσει πάνω της βαθιά σημάδια η φτώχεια και η ανεργία. Μια περιοχή όπου η ακροδεξιά προσπαθεί χρόνια τώρα να κάνει ορμητήριό της, αλλά πάντα βρίσκει απέναντί της τη ριζοσπαστική Αριστερά.

Εκδηλώσεις της Ανυπότακτης Γλυφάδας

Η  δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Γλυφάδα αποτελεί μια προσπάθεια συσπείρωσης παλαιών και νέων, οργανωμένων και ανένταχτων αγωνιστών, που κατεβαίνει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τη νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Βαγγελάτου.

Φυσάει κόντρα στην Αγ. Παρασκευή

Στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές, η δημοτική παρέμβαση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγ. Παρασκευή παρουσίασε από τον Θάνο Ανδρίτσο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, την Παρασκευή 5/4 την εκλογική της διακήρυξη και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου στο χώρο του Δημαρχείου, με παρουσία κόσμου που αφήνει σημαντικές υποσχέσεις για την πορεία της ως δημοτική παρέμβαση.

Ζωγράφου Ανυπότακτη πόλη

Με συνεχείς παρεμβάσεις για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και πυκνές περιοδείες στις γειτονιές της πόλης του Ζωγράφου, η ενωτική-δημοτική κίνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη» επιχειρεί να ενισχύσει το μήνυμά της, ενόψει των τοπικών εκλογών στις 26 Μάη.

Για ένα σχολείο των αναγκών μας, ανοιχτό στις τοπικές κοινωνίες

Όλοι μαζί ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου

Όχι στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο!

Την 26η Μαρτίου ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οδηγία που αλλάζει τελείως το τοπίο στο χώρο του διαδικτύου σε ό,τι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης.

Θέλουμε δήμο των γειτονιών και των πολλών!

Συνέντευξη με τον Πάνο Κουτσιανά, υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου

Συνέλευση της Περιφερειακής παράταξης «Ανυπότακτη Αττική»

Τη Δευτέρα 1η Απρίλη, στα γραφεία της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της περιφερειακής παράταξης Ανυπότακτη Αττική με επικεφαλής τη Μαριάνα Τσίχλη.

Στη μάχη των εκλογών η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου

Με περιοδείες σε κεντρικούς δρόμους και καφετέριες της πόλης εγκαινίασε την προεκλογική της εκστρατεία τη Δευτέρα 25 Μάρτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου. Μια προσπάθεια για να υπάρξει ακόμη περισσότερος αγώνας και δράση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθεστωτικές δυνάμεις εντός της πόλης (η δημοτική αρχή Παχατουρίδη) και εκτός της πόλης (το τοπίο που διαμορφώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη και η πολιτική λιτότητας).

Ανακοίνωση της Ανυπότακτης Αθήνας

Πριν περίπου ένα χρόνο αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Δημοτική Κίνηση «Ανυπότακτη Αθήνα».

Κόντρα στο Ρεύμα: Παρουσίαση διακήρυξης και ψηφοδελτίου

Τ ην Κυριακή 17 Μάρτη, στον ιστορικό χώρο του μπλόκου της Κοκκινιάς, έγινε παρουσίαση της πολιτικής και εκλογικής διακήρυξης της Κίνησης «Πολίτες Κόντρα στο Ρεύμα», που εδώ και δέκα χρόνια παρεμβαίνει σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Έκθεση γελοιογραφίας «DEMOCRISIS–Δημοκρατία σε κρίση»

Εκθεσιακός χώρος Μετρό Συντάγματος 1-7/4/2019

Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών: Μια εντελώς ανεπαρκής λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα

Πριν λίγες βδομάδες υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τους Χώρους Ελεγχόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) Ναρκωτικών.

Μια νέα δημοτική κίνηση με παρελθόν αγώνων στη γειτονιά

Στην έγκριση της εκλογικής της διακήρυξης και στην εκλογή επικεφαλής, μέσα από μια μαζική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/2, προχώρησε η αριστερή δημοτική κίνηση «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη».

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των parking του Μετρό!

Από τη δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» στην Αγία Παρασκευή

Κόντρα στο Ρεύμα των μνημονίων και των διακρίσεων

Η  Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» κλείνει το 2019 δέκα χρόνια δυναμικής και κινηματικής παρουσίας . Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε μαζί με τα κινήματα σε όλους τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, το φασισμό, το ρατσισμό, μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στις απολύσεις και τη μείωση των μισθών.

«Η πόλη ανάποδα»

Νέο Αριστερό σχήμα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Οι πρωτοβουλίες της Ανυπότακτης Αθήνας συνεχίζονται

Μ ε σταθερό βηματισμό τόσο ως προς τη συγκρότηση όσο και ως προς την εξωστρέφεια της συνεχίζει η δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Αθήνα και μέσα στον Φεβρουάριο.

Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη: Στο πλευρό απολυμένων καθαριστριών!

Έ χοντας μπει στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη στους ΟΤΑ, η νέα δημοτική κίνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Δήμο Ζωγράφου, «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη», εντείνει τη δραστηριότητά της και προχωρά με σταθερά βήματα στην περαιτέρω οργανωτικής της συγκρότηση.

Κοντά στη νίκη οι εργαζόμενοι στο δήμο Αιγάλω

Τ ις τελευταίες μέρες φάνηκε ξεκάθαρα πόσο σημαντικοί μπορεί να είναι οι αγώνες των εργαζομένων για να σπάσει ο μνημονιακός μονόδρομος της λιτότητας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι στο δήμο Αιγάλεω μπόρεσαν με τις κινητοποιήσεις τους να επιβάλλουν απόφαση υπέρ τους στο δημοτικό συμβούλιο κόντρα στις επιλογές της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ).

Pages