Camping Resist.Reclaim.Revolt 2021

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας πίσω μας τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, το R-camping αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά με συντρόφους/ισσες και φίλους/ες.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις του camping είναι έτοιμες να μας φιλοξενήσουν, για συλλογικές και οικονομικές διακοπές, απαραίτητες για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.
Οι εμπειρίες διαφορετικών κινημάτων, αγώνων, αντιστάσεων θα συναντηθούν στο camping, έχοντας την άνεση να συζητήσουμε, να μάθουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, που θα μας είναι χρήσιμες για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Κεντρικό σύνθημά μας φέτος είναι το «Ένας άλλος κόσμος ήταν και είναι εφικτός!», ένα σύνθημα που έρχεται από τις αρχές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, από τις μέρες της Γένοβα, 20 χρόνια από τη μεγαλειώδη διαδήλωση, που σηματοδότησε τη διεθνή επανεμφάνιση των κινημάτων αντίστασης ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο και το ρατσισμό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν. Ήταν η αρχή της μαζικής αμφισβήτησης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της επανεμφάνισης στο πολιτικό προσκήνιο του μαζικού κινήματος και της ριζοσπαστικής αριστεράς (βλ. σελ. 16-17)
Φέτος συμπληρώνονται όμως και 150 χρόνια από την πρώτη εργατική επανάσταση της Παρισινής Κομμούνας, την πρώτη «έφοδο στον ουρανό» των καταπιεσμένων. Η επιστροφή στις ρίζες και την ιστορία των απελευθερωτικών οραμάτων της επανάστασης αποτελεί φάρο έμπνευσης για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνουμε. Αποτελεί επίσης «υπενθύμιση» πως όλοι οι αγώνες μας είναι ψηφίδες στη μεγάλη υπόθεση για την αλλαγή της κοινωνίας.
Εκτός από αυτά θα συζητήσουμε και για συγκεκριμένες μάχες του σήμερα, για την αντίσταση του κόσμου μας στις επιθέσεις που δέχεται. Σε ένα σκληρό περιβάλλον παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων, γυναικοκτονιών, θα συζητήσουμε για την ανάγκη ενός ισχυρού φεμινιστικού/αντισεξιστικού κινήματος που θα προσπαθεί να βάλει στοπ στην έμφυλη βία και θα διεκδικεί μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους. Θα συζητήσουμε επίσης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση, αλλά και για την κατάσταση στα πανεπιστήμια αλλά και για το ρόλο του ως ιδεολογικού μηχανισμού.
Η επίσκεψή μας στην Κεφαλονιά θα συνδυαστεί με συζητήσεις στην περιοχή, με ανθρώπους των τοπικών κινημάτων και αντιστάσεων (τόσο από την Κεφαλονιά όσο και από τη Ζάκυνθο) απέναντι σε περιβαλλοντοκτόνα αναπτυξιακά σχέδια αλλά και συνολικά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Το Σάββατο 31 Ιούλη, θα γίνει σχετική εκδήλωση με τίτλο «Αγώνες ενάντια στην καταστροφή της φύσης» (βλ. σελ. 20-21).
Καθημερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και μπαρ, όπου όλοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται σε χαμηλές τιμές και στη λειτουργία των οποίων συμβάλλουμε όσοι και όσες συμμετέχουμε στο camping. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας.
Φυσικά το πρόγραμμα του camping θα έχει όπως και κάθε χρονιά παιχνίδια, γλέντι, πάρτι (πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας), αλλά και θερινό σινεμά. Ιδιαίτερη θέση στο φετινό κάμπινγκ θα έχει το θέατρο, με πολλά δρώμενα (βλ. κάτω) αλλά και η ιστορία της Κεφαλονιάς (βλ. δίπλα).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία