Φύλλο Νο 472 (21 Ιούλη 2021)

Binder472.pdf (12.48 MB)

Λίγες μέρες αφότου η ΕΕ αποκάλυψε το σχέδιό της να καταστεί ζώνη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου το… 2050, ήρθε η «καταστροφικότερη πλημμύρα στην ιστορία μας» στο Βέλγιο και ακόμα πιο πρωτοφανείς και πολύνεκρες πλημμύρες στη Γερμανία. Μαζί με τους απίστευτους (και επίσης πολύνεκρους) καύσωνες σε Καναδά και ΗΠΑ, ακόμα και επιστήμονες που είχαν χτυπήσει έγκαιρα το συναγερμό δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από την ταχύτητα με την οποία εκδηλώνονται και κλιμακώνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
 

Το κόμμα του Αλ. Τσίπρα θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή του ένα μεγάλο όπλο: την αγανάκτηση και την εχθρότητα ενός σημαντικού τμήματος της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην πολιτική του Μητσοτάκη. 

Πριν από 20 χρόνια, το ανερχόμενο, τότε, διεθνές κίνημα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, έδινε στη Γένοβα μια εμβληματική μάχη ενάντια στη Σύνοδο των G8, τη σύνοδο των ηγετικών δυνάμεων του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος που συγκαλούνταν στην ιστορική πόλη του ιταλικού βορρά. 
 

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας πίσω μας τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, το R-camping αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά με συντρόφους/ισσες και φίλους/ες.

Δύο πρωτότυπες θεατρικές δράσεις με ιδιαίτερο πολιτικό, ανθρωπολογικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον θα εμπλουτίσουν τις μέρες του R-Camping με ενεργητική συμμετοχή, κριτικό αναστοχασμό και μια κάποια σατυρική διάθεση!
 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει διαχείριση των απορριμμάτων, που βάζει πάνω από όλα τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των ιδιωτών που στοχεύουν μονο σε κέρδη από την διαχείριση των σκουπιδιών, είναι το πως έχει διαχειριστεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Ζακύνθου το θέμα με τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο. 
 

Δύο μήνες μετά τη διεξαγωγή των κυπριακών βουλευτικών εκλογών και μιας και η σκόνη τους έχει πλέον κατακάτσει, πάμε να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα για την αριστερά και για τον κόσμο της εργασίας και ποια είναι τα πιθανά σενάρια συμμαχιών μέχρι τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2023.