«Προληπτική» καταστολή στη Φλώρινα

Την Κυριακή, 25 Μάρτη, στη Φλώρινα έγιναν συνολικά 20 προσαγωγές φοιτητών και άλλων πολιτών καθαρά για προληπτικούς και εκφοβιστικούς λόγους. Μάζεψαν 19 άτομα για εξακρίβωση στοιχείων, παρόλο που, όταν τους ζητήθηκε, έδειξαν την ταυτότητά τους, με τη δικαιολογία ότι τα έγγραφά τους μπορεί να ήταν πλαστά.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χριστίνα Παναγιωτίδου

*Η Χριστίνα Παναγιωτίδου είναι φοιτήτρια ΤΕΕΤ Φλώρινας.

 

Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπέστησαν εξευτελιστικές σωματικές έρευνες και χλευασμό. Κρατήθηκαν στο τμήμα μέχρι το τέλος της παρέλασης και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό αποδεικνύει ότι οι προσαγωγές  έγιναν καθαρά για να προλάβουν τυχόν διαμαρτυρίες την ώρα της παρέλασης και ότι δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία εναντίων τους.

Επίσης δεκαοχτάχρονος φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας (ΤΕΕΤ) δέχτηκε απροκάλυπτη επίθεση από τρία αστυνομικά όργανα ντυμένα με πολιτικά, ενώ φωτογράφιζε την παρέλαση και το τοπίο της πόλης. Τον χτύπησαν, πήραν τη μηχανή του και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου τον έγδυσαν για την υποτιθέμενη σωματική έρευνα.

Ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος κατήγγειλε την απροκάλυπτη βία και οργάνωσε κινητοποίηση την Τρίτη 3/4, με στόχο να έρθουμε σε επαφή με όλους τους φορείς της πόλης και με τα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου και να οργανώσουμε την αντίσταση ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης του μνημονίου.

Όσο η αντίσταση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας θα γιγαντώνεται, τόσο περισσότερο θα καταφεύγουν στη βία και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Η δυναμική, ενωτική απάντησή μας στέλνει το φόβο στο δικό τους στρατόπεδο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία