Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας των 300, ο αγώνας συνεχίζεται

Φωτογραφία

Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 25 Γενάρη 2011, 300 μετανάστες εργάτες μαζί με τους Έλληνες συμπαραστάτες τους, ο αγώνας τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά και στοιχειώδη δικαιώματα συνεχίζεται.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Παρά τις υποχωρήσεις της τότε κυβέρνησης που αφορούσαν τόσο τους ίδιους τους απεργούς πείνας, αλλά και πολλούς ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους, κάποιες από τις υποσχέσεις εξακολουθούν να παραμένουν στα λόγια.

Συνεχώς υπάρχουν προσκόμματα για να υλοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας που έγινε τότε με την κυβέρνηση και οδήγησε σε λήξη της απεργίας πείνας, με πιο σημαντική εκκρεμότητα την άδεια εργασίας που δεν τους έχει παραχωρηθεί ακόμα. Ενώ και για συμφωνηθέντα που υλοποιούνται, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα που κάθε φορά χρειάζεται να λύσουν ξανά και ξανά μαζί με τις οργανώσεις αλληλεγγύης, όπως για την εξαμηνιαία ανανέωση στο «καθεστώς ανοχής» που μας χορηγήθηκε, καθώς και για τη δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιών μετ’ επιστροφής στις χώρες προέλευσής τους.

Γι’ αυτό πολλοί απεργοί πείνας μαζί με οργανώσεις αλληλεγγύης, που τους στήριξαν τότε και συνεχίζουν να τους στηρίζουν, μας καλούν την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 15, με βασικό αίτημα τη χορήγηση άδειας εργασίας τόσο στους 300, όσο και σε άλλες κατηγορίες μεταναστών και προσφύγων (π.χ. αιτούντες άσυλο), στους οποίους συστηματικά την αρνούνται.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία