Ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου

Την περασμένη Κυριακή (11/11) περίπου 40 σύντροφοι και συντρόφισσες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου, πραγματοποιήσαμε την ιδρυτική συνέλευση της Τ.Ο. στη Λεμεσό.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Πέτρος Γιαννούλης

Στη συνέλευση έγινε μια εξαιρετική συζήτηση ενόψει της συνδιάσκεψης, όπου εκδηλώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρό τρόπο η θέληση όλων μας να αντιπαλέψουμε τα μνημόνια, την εξαθλίωση και το φασισμό, ενώ εκφράστηκε από πάρα πολλούς και η έντονη επιθυμία να βαθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του.

Παράλληλα, εκφράστηκε η ανάγκη να οργανωθούν μια σειρά από συζητήσεις για κομβικά ζητήματα, όπως το κυπριακό και η πάλη ενάντια στο φασισμό σε Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη σκέψη και τη δράση μας και να συμβάλουμε θετικά στη διαμόρφωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Η συνέλευσή μας έγινε τέσσερις μέρες μετά τη διαδήλωση που οργανώσαμε στην ελληνική πρεσβεία της Λευκωσίας (7/11) ως πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού μας για το τσάκισμα των μνημονίων και την ανατροπή των υπερασπιστών τους.

Η συγκέντρωσή μας ήταν και ένα κάλεσμα στον κυπριακό λαό να ενώσει τη φωνή του με τους λαούς της Ευρώπης και να οργανώσει τις αντιστάσεις του ενάντια στο επερχόμενο κυπριακό μνημόνιο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία