Αγώνας διαρκείας των εργολαβικών του ΑΠΘ: Εργάτες υποστήριξη ζητάνε

Φωτογραφία

Το σωματείο μας έχει 850 μέλη εργολαβικούς εργαζόμενους στο ΑΠΘ, που κλείσαμε ήδη πάνω από πενήντα μέρες απεργίας και κατάληψης της Πρυτανείας του πανεπιστημίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Άγγελος Προύφλιας, απολυμένος εργολαβικός ΑΠΘ

Διεξάγουμε έναν αγώνα που φάνταζε απ’ την αρχή άνισος, έναν αγώνα που πήγε κόντρα σ’ ό,τι επιβάλλουν τα μνημόνια. Έναν αγώνα εργατικό, με αιτήματα τη σταθερή και μόνιμη εργασία, με ανθρώπινες αποδοχές.

Με αίτημα την έξωση των παρένθετων προσώπων, των «εργολάβων», από κάθε χώρο εργασίας. Οι εργολάβοι το μόνο που κάνουν είναι να απομυζούν το δημόσιο χρήμα και να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, απειλώντας διαρκώς με απολύσεις.

Στον αγώνα που δίνουμε, φάνηκε πόσο συστηματικά τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο δεν μας πρόβαλλαν, αλλά προσπάθησαν να προβοκάρουν για να υποτάξουν τους εργαζόμενους.

Φάνηκε πόσο αποδυναμώνουν το εργατικό κίνημα οι «ηγεσίες» των συνδικάτων, μιας που ο τόσο απαραίτητος συντονισμός με άλλους χώρους δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Ούτε καν μέσα στο πανεπιστήμιο όπου, όπως φάνηκε, υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι. Μόνη φωτεινή αναλαμπή συντονισμού υπήρξε η κοινή πορεία με τους εργαζόμενους στα εργοτάξια και την αρχαιολογική υπηρεσία του μετρό.

Καθήκον όλης της Αριστεράς είναι να στηρίζει τέτοιους επίμονους εργατικούς αγώνες. Μόνο έτσι θα δυναμώσουμε το εργατικό κίνημα, θα αντιτάξουμε την αξιοπρέπεια στο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού. Συνδέοντας όλους τους χώρους εργασίας, σήμερα που η κυβερνητική πολιτική χτυπάει όλους ανελέητα.

Εμείς στο ΑΠΘ πιστεύουμε πως θα νικήσουμε παρά τις αντιξοότητες. Παρά τις εκδικητικές απολύσεις και τις απεργοσπαστικές κινήσεις που εκδηλώνονται από την πρυτανεία. Και ότι η νίκη μας θα είναι προπομπός μιας πιο μεγάλης νίκης του εργατικού κινήματος.

 

Διαβάστε επίσης: Συμπαράσταση από την Αριστερά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία