Αντίσταση στο φασισμό και την αστυνομοκρατία

Φωτογραφία

Τραμπουκισμοί κατά φοιτητών στη ΦΜΣ, πογκρόμ της αστυνομίας κατά μεταναστών έξω από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Άγγελος Κάπαρης

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός μαζικού πογκρόμ κατά των μεταναστών από την αστυνομία σε όλο το κέντρο της Αθήνας  . Στο χώρο των πανεπιστημίων και ιδιαίτερα στην ΑΣΟΕΕ και τη Νομική, με πρόσχημα το μικροεμπόριο υπάρχει μόνιμη και προκλητική παρουσία της αστυνομίας. Συνέχεια οι μπάτσοι κυνηγάνε και συλλαμβάνουν μετανάστες και πλησιάζουν όλο και πιο απειλητικά στο άσυλο. Αυτά τα γεγονότα είναι συνδεμένα με την τακτική της κυβέρνησης να βάζει ως πρώτο κοινωνικό και πολιτικό θέμα το μεταναστευτικό και μάλιστα με επιθετικό τρόπο. Προφανώς προσπαθούν να συκοφαντήσουν το άσυλο και να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι πρυτανικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη συζήτηση για ανάθεση της φύλαξης των πανεπιστημίων σε ιδιωτικές εταιρείες (Σεκιουριτάδες), ενώ στη Νομική η διοίκηση προχώρησε σε «λοκ άουτ» για μια εβδομάδα, διευκολύνοντας ουσιαστικά το έργο της αστυνομίας και αντιδρώντας στη στάση των φοιτητών της σχολής που στέκονται αλληλέγγυοι στους μετανάστες.  

Άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή την πολιτική, ακριβώς γιατί δίνει πάτημα στους φασίστες, ήταν επίθεση στη Φυσικομαθηματική Αθήνας. Το μεσημέρι της Πέμπτης 29/3, την ώρα της διεξαγωγής της συνέλευσης του Φυσικού Αθήνας στην πανεπιστημιούπολη, ομάδα 20 τραμπούκων, με κράνη και πτυσσόμενα σιδερένια γκλομπ, μπήκε στο χώρο της συνέλευσης, χτυπώντας στοχευόμενα φοιτητές, μέλη αριστερών και αυτόνομων σχημάτων, αλλά και όποιον επιχείρησε να αντιδράσει σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση. Καθοδηγούνταν από μέλη των Νέων Οριζόντων (ακροδεξιά φοιτητική παράταξη της Φιλοσοφικής που συνήθως ασχολείται με πάρτι και εκδρομές) και έσπασαν τα τραπεζάκια της ΑΡΕΝ και της ΕΑΑΚ.

Άμεσα οργανώθηκε πορεία με 400 άτομα που διαδήλωσαν στους δρόμους του Ζωγράφου και τις γύρω σχολές, για να ενημερωθεί ο κόσμος της γειτονιάς και οι υπόλοιποι φοιτητές για τη φασιστική πρόκληση.

Η νεολαία πρέπει να σταθεί πρώτη στη γραμμή του αγώνα ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της αστυνομίας και τις φασιστικές συμμορίες μαχαιροβγαλτών. Ήδη οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις αντίστασης. Στη Νομική και την ΑΣΟΕΕ έχουν συγκροτηθεί πρωτοβουλίες ενάντια στις επεμβάσεις της αστυνομίας και το κυνήγι των μεταναστών. Ειδικότερα στη Νομική οργανώνεται εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το μεσημέρι, ενώ στις 3/4 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στις γειτονιές του Ζωγράφου και στις σχολές της περιοχής.

Από την άλλη με απόφαση των συλλόγων της Φυσικομαθηματικής θα πραγματοποιηθεί πορεία την Τρίτη στις 4μμ από το νεκροταφείο στις γειτονιές του Ζωγράφου και στις σχολές.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία