Αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία, το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στο Σπόρτιγκ

Φωτογραφία

8-9 Νοέμβρη: Σε όλη την Ευρώπη, NO PASARAN

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σε όλη την Ευρώπη, NO PASARAN! Αυτό ήταν το μήνυμα της πρώτης διεθνούς συνάντησης αντιφασιστικών συλλογικοτήτων που έγινε στην Αθήνα στη Σχολή Καλών Τεχνών στις 11-13 Απρίλη. Τριάντα δύο συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες στη συνάντηση αυτήν αποφάσισαν πανευρωπαϊκή αντιφασιστική δράση το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Νοέμβρη 2014, με στόχο σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, περισσότερες πόλεις, αυτές τις ημερομηνίες να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των λαών και του αντιφασιστικού κινήματος. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία. Η 9η Νοέμβρη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού, με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των ναζί του Χίτλερ τη νύχτα 8 προς 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων.
Όπως επισημαίνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, «Τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδειξαν πολύ καθαρά το είδος και το μέγεθος της απειλής. Το Σάββατο 8 Νοέμβρη θέλουμε να δείξουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Ότι δεν θα χαρίσουμε τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις δεκαετιών στους εχθρούς της ελευθερίας και σε όσους μισούν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων».
Στην Αθήνα ετοιμάζεται μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτιγκ. Επίσης την εβδομάδα πριν από τις 8 Νοέμβρη, θα γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου συνεχίζονται οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής (Κολωνός, Νίκαια), καθώς και διήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Παλλήνη. Πρόκειται για τη συνέχεια των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο Μαρούσι, όπου ο κόσμος της περιοχής κατάφερε να διώξει τα γραφεία των νεοναζί. Ενόψει της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής, οι δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς απαιτείται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι οι ναζιστές μπράβοι του συστήματος, να μην ανασυγκροτηθούν τα τάγματα εφόδου, να αποσυσπειρωθούν οι χαλαροί οπαδοί και η φασιστική εκλογική πελατεία τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία