Απεργία της ΓΣΕΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε 24ωρη πανεργατική απεργία μέσα στο Φλεβάρη για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τ ο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε 24ωρη πανεργατική απεργία μέσα στο Φλεβάρη για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η απεργία αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί το εργατικό κίνημα. Είναι μια καλή ευκαιρία μετά από αρκετό καιρό που οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σώπαιναν εκκωφαντικά, να εκφραστεί στο δρόμο η αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στα μνημόνια.
Ήρθε η στιγμή να εκφραστεί η αντίθεση στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στο κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, στα χαράτσια, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στις εφεδρείες, τις διαθεσιμότητες και όλα τα μέτρα που ο Σαμαράς με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν πάρει και μας τα παρουσιάζουν ως ανάπτυξη και μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση. Να εκφραστεί η αντίσταση στις προσπάθειες φίμωσης όσων αντιστέκονται, η αντίσταση στην καταστολή, η αντίσταση στην ιδεολογική επιβολή του μνημονίου.

Οργάνωση
Για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τον κόσμο στο δρόμο, χρειάζεται μέχρι τη μέρα της απεργίας να γίνει πολύ δουλειά. Να στηριχθούν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες όποιες και όσες κινητοποιήσεις πραγματοποιηθούν μέχρι τότε. Να γίνει πραγματικό όργωμα κάθε χώρου από τους συνδικαλιστές της Αριστεράς και τους αγωνιστές στα σωματεία, αλλά και από τις οργανώσεις της Αριστεράς στις γειτονιές.
Να οργανωθούν συνελεύσεις, αλλά και τα σωματεία να απευθυνθούν με ανακοινώσεις τους σε όλη την κοινωνία. Να γίνει ξεκάθαρο στον κόσμο ότι αυτή η απεργία δεν θα είναι απλά ακόμη μια 24ωρη. Αλλά ότι πρέπει να είναι τόσο μαζική η συμμετοχή στη συγκέντρωση, ώστε να γίνει μια πραγματική αρχή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Μια αρχή για το συντονισμό όλων των αγώνων που πραγματοποιούνται σε κάθε κλάδο. Μια αρχή για την ανατροπή του μνημονίου και της συγκυβέρνησης. Μια αρχή που δεν θα αφήσει τα περιθώρια στις γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να πισωγυρίσουν.

ΑΔΕΔΥ
Ειδικά για την ΑΔΕΔΥ η επιλογή της δικαστικής οδού, που φαίνεται να επιλέγει για την αντιμετώπιση του μνημονίου, είναι μια επιλογή ηττοπάθειας και υποχώρησης αυτό το διάστημα. Η συνδικαλιστική της ηγεσία έχει παραδοθεί στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης, αποφεύγοντας την αντιπαράθεση με τα μέτρα του μνημονίου στην πράξη.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν στήριξε με κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους σε δήμους, υπουργεία και πανεπιστήμια το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη που μας πέρασε, ενάντια στις απολύσεις που επιχειρεί ο Μανιτάκης, εκτελώντας τις προσταγές του μνημονίου. Επειδή όμως αυτή η ηγεσία δεν θα αλλάξει σήμερα και το επόμενο συνέδριό της αργεί να γίνει, μέχρι τότε χρειάζεται να πιεστούν οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να κλιμακώσουν τους αγώνες.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο συντονισμός των αγώνων είναι απαραίτητος και σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι αγωνιστές βάσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Από παντού πρέπει να δίνεται δυναμικά το σύνθημα: ξεκινάμε τη μάχη για να τελειώνουμε με τα μνημόνια και θα σταματήσουμε μόνο όταν τους ανατρέψουμε.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία