Απεργίες σε Wind και Vodafone

Φωτογραφία

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Wind και Vodafone στην επίθεση που τους ετοιμάζουν οι δύο εταιρείες με αφορμή τη συγχώνευση μέρους του δικτύου τους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Θοδωρής Πατσατζής

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στη Wind πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 9 Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι της Vodafone την Παρασκευή 11 Οκτώβρη.

Το σχέδιό τους, το οποίο παρουσίασαν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά το καλοκαίρι, μιλάει για μεγάλα οφέλη για τους πελάτες τους με πολύ καλύτερες τιμές και υπηρεσίες, αλλά και για στήριξη των εργαζομένων των δύο εταιρειών με επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για άλλη μια φορά οι μεγαλοεργοδότες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η συγχώνευση δημιουργεί μεν μια νέα εταιρεία που όμως δεν είναι νέα επένδυση. Οι δύο εταιρείες μεταφέρουν σε αυτή μέρος του τεχνικού τους έργου και φυσικά του τεχνικού τους προσωπικού. Προσωπικό που υποχρεώνεται να μετακινηθεί στη «νέα» εταιρία χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς δικαιώματα και χωρίς την κάλυψη κάποιου εκ των δύο επιχειρησιακών σωματείων. Στη νέα εταιρία θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, χάνοντας τα επιδόματα που είχαν κατοχυρώσει με τους αγώνες τους τα σωματεία των δύο εταιρειών, όπως αυτά του γάμου, παιδιών, ειδικότητας, φροντίδας παιδιών κ.ά. Θα χάσουν επίσης σημαντικό μέρος του μισθού που έπαιρναν μέχρι σήμερα.

Η «νέα» εταιρεία έχει αυτό το στόχο. Να κουτσουρέψει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων και μέσω των ατομικών συμβάσεων να στερήσει τη δυνατότητα οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τα υπάρχοντα επιχειρησιακά σωματεία. Αυτό θα είναι το success story για τους εργοδότες και την κυβέρνηση και η μόνη που μπορούν να τους το χαλάσουν είναι οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες με τις κινητοποιήσεις τους και με τη στήριξη όλων των εργαζομένων, των ανέργων και της Αριστεράς.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία