Απεργίες στα ασφαλιστικά ταμεία

Με στάση εργασίας την Τετάρτη 20/03 και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21/03 δίνουν μια πρώτη απάντηση οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Εργασίας στο Σχέδιο Νόμου του Βρούτση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που ανοίγει ένα ακόμα παράθυρο για απολύσεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Βαγενάς, εργαζόμενος στον ΟΑΕΕ

Οι κινητοποιήσεις προήλθαν από την πίεση του κόσμου στους χώρους εργασίας.

Είχε προηγηθεί η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον ΟΑΕΕ, όπου με παρουσία εκπροσώπων των δύο ομοσπονδιών των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι εργαζόμενοι και η «Αριστερή Ενωτική Κίνηση» έβαλαν δυναμικά στη συζήτηση το ζήτημα των άμεσων, οργανωμένων κινητοποιήσεων με διάρκεια και συντονισμό.

Η ΠΑΣΚΕ του ΟΑΕΕ πρότεινε κινητοποιήσεις με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε συντονισμό με τις ομοσπονδίες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας (ΠΑΣΚΕ) πρότεινε στάση εργασίας, μετά 24ωρη και επανεκτίμηση της στάσης μας με κλιμάκωση. Οι προτάσεις τους ήταν αόριστες, αν και έλεγαν για κάποια κλιμάκωση εξαρτώμενη από τις αποφάσεις των ΔΣ των ομοσπονδιών και των σωματείων. Οι δεξιοί  συμφώνησαν μαζί τους.

Εμείς προτείναμε πλαίσιο αγώνα με απεργία διαρκείας, καθημερινές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις που θα λειτουργούν ως απεργιακή φρουρά, απεργιακό ταμείο για την ενίσχυση του αγώνα μας, απεργιακές επιτροπές ακόμη και ανά κτίριο, που θα βοηθάνε στο συντονισμό της δράσης του σωματείου κ.ά.

Δυστυχώς η μη στήριξη της πρότασής μας από το ΚΚΕ, που έγινε ουρά της ΠΑΣΚΕ και ουσιαστικά πρότειναν τα ίδια, δεν επέτρεψε να γίνει εφικτή η ανατροπή των συσχετισμών στη συνέλευση και να περάσει η δική μας πρόταση, αφού αρκετός κόσμος κατάλαβε καλά ότι στις σημερινές συνθήκες μόνο με ένα τέτοιο πλαίσιο μπορείς να οργανώσεις αποτελεσματικούς αγώνες.

Το βασικό είναι να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με απεργιακές επιτροπές να οργανώσουμε αποτελεσματικούς αγώνες με διάρκεια και με προοπτική την ανατροπή των μνημονίων και της συγκυβέρνησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία