Απεργιακό μέτωπο: Μια μάχη και ενάντια στους φασίστες

Χιλιάδες ντόπιοι και μετανάστες αγωνιστές έχουν δώσει σημαντικές μάχες τον τελευταίο χρόνο απέναντι στα ρατσιστικά μέτρα του Δένδια και τις φασιστικές προκλήσεις των Χρυσαυγιτών.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τώρα ήρθε η ώρα να συντονίσουμε το βηματισμό μας με το στρατόπεδο της απεργιακής αντίστασης στη σύγκρουση με τις μνημονιακές δυνάμεις.

Άλλωστε η υπεράσπιση του δικαιώματος των μεταναστών για πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δένεται άρρηκτα με τα αντίστοιχα δικαιώματα όλων των ανασφάλιστων. Έτσι κι αλλιώς η δύναμη που πέταξε τους φασίστες έξω από πολλές γειτονιές και πόλεις αντλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις αντίστασης, που έδρασαν μαζί με αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές συλλογικότητες και ανένταχτους αγωνιστές.

Αυτή την ώρα το απεργιακό μέτωπο των καθηγητών, που ξεκινά απεργία διάρκειας στις 16 Σεπτέμβρη, διευρύνεται και γενικεύεται επικίνδυνα για τον Σαμαρά και τους φασίστες και απαιτεί τη στήριξη όλων μας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι συστημικοί νεοναζί Χρυσαυγίτες παρακολουθούν αμήχανα την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για σύγκρουση με την κυβέρνηση και δεν έχουν πάρει ακόμα θέση για να μην ξεσκεπαστούν, όπως αρχικά έκαναν με τις Σκουριές, την ΕΡΤ και τόσους άλλους αγώνες.

Μια νίκη του κινήματος τώρα θα κοστίσει σοβαρά στην κυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικας, όπως και στους φασίστες συμμάχους τους, θα περιορίσει τη δυνατότητα ρατσιστικού αποπροσανατολισμού του κόσμου από Δένδια-Σαμαρά, ενώ μπορεί να σημάνει την ανατροπή της δικομματικής συγκυβέρνησης. Δρόμοι με απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, γειτονιές με κινητοποιήσεις από λαϊκές συνελεύσεις και τοπικές λαϊκές επιτροπές αντίστασης είναι δημόσιοι χώροι de facto απαγορευτικοί για τη φασιστική δράση.

Για όλους αυτούς τους λόγους κάθε αντιφασιστική, μεταναστευτική και αντιρατσιστική συλλογικότητα και κάθε ανένταχτος αγωνιστής απαιτείται να πάρει από νωρίς θέση μάχης στον κοινό αγώνα ανατροπής της μνημονιακής εξαθλίωσης. Με συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, τις τοπικές λαϊκές επιτροπές αγώνα και τις συνελεύσεις. Με συμπαράταξη στο κοινό μέτωπο ανατροπής των μνημονίων και του ρατσισμού.

Ο εχθρός δεν θα υποχωρήσει, αν δεν αναγκαστεί. Η συμπαράταξη κάθε κοινωνικής εφεδρείας αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση ανατροπής τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία