Απολύσεις στην Υπηρεσία Ασύλου

Από τα τέλη Δεκέμβρη περίπου 100 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου απολύθηκαν.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε, όπως κάνει σε αρκετές περιπτώσεις, να ανακυκλώσει την ανεργία με απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υπηρεσίας Ασύλου. Προσλαμβάνει ξανά, όχι μόνιμους βεβαίως, αλλά συμβασιούχους και για πρώτη φορά χωρίς να έχουν ειδίκευση.
Η υπηρεσία που έχει να εξυπηρετήσει χιλιάδες πρόσφυγες θα μείνει με προσωπικό που θα πρέπει να εκπαιδευθεί από την αρχή και που δεν θα γνωρίζει καθόλου το προσφυγικό δίκαιο. Προσόν απαραίτητο για όλους και όλες που απασχολούνται στον Τομέα Διεθνούς Προστασίας. Τόσο νοιάζονται οι «αντιρατσιστές» της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες. 
Οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν στις 31 Δεκέμβρη, είχαν την εμπειρία για να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό και να καλύψουν τις ανάγκες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλιώς δεν θα έκανε προκήρυξη άμεσα για κάλυψη των κενών θέσεων.
Το αποτέλεσμα θα είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων αιτούντων άσυλο στα hot spot των νησιών και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ενδοχώρας, καθώς ήδη το γραφείο στον Άλιμο υπολειτουργεί.
Το Σωματείο Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις, με στόχο να μην περάσουν οι απολύσεις και να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στην υπηρεσία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία